Simplificarea muncii in departamentul HR: modificari si masuri necesare

Luni, 12 Iulie 2021, ora 19:36
964 citiri
Simplificarea muncii in departamentul HR: modificari si masuri necesare
departament hr FOTO: pexels.com

Departamentul de resurse umane este primul care intra in contact cu viitorii angajati, motiv pentru care operatiunile intreprinse de membrii echipei trebuie sa fie cat mai simple si facilitate de procese automatizate. Nu doar pentru a oferi o prima impresie cat mai buna noilor angajati, ci si pentru a transforma radical felul in care se efectueaza aceste activitati. Simplificarea muncii este acum o metoda de a adera la practici cat mai concise, majoritatea digitalizate si in ton cu climatul actual la nivel de business si societate. Iata ce masuri sunt necesare in acest demers:

Folosirea tehnologiei si a serviciilor externe

In prezent, pandemia a lasat o urma considerabila in ceea ce priveste stilul de munca, programul angajatilor si sistemul personalizat de fiecare companie. In sistemul hibrid sau in cel de munca remote devine tot mai greu de gestionat un departament de HR dependent de birocratie si de munca de la birou. Flexibilitatea trebuie sa se regaseasca in cadrul tuturor departamentelor unei companii, iar un program de administrare de personal poate schimba dinamica departamentului HR. Un serviciu extern, care poate fi controlat cu ajutorul unei platforme online vine in ajutorul angajatilor si al companiei, in special in ceea ce priveste durata anumitor procese, precum cele de angajare sau de gestionare a informatiilor despre fiecare angajat. Uneltele viitorului sunt cele care simplifica fiecare proces si care le inlatura pe cele mai complicate, care nu mai deservesc scopurilor companiei.

Implementarea feedback-ului pe performanta

O modalitate usoara prin care angajatii pot fi mereu la curent cu stadiul muncii lor si a locului de care se bucura in companie este feedbackul bazat pe performanta. Un sistem bine pus la punct in acest sens de catre echipa de HR ajuta la dezvoltarea talentelor din companie, dar si la retentia angajatilor valorosi, care isi doresc sa faca parte dintr-un colectiv in continua dezvoltare. Un review al performantelor individuale ale fiecarui angajat ajuta la indeplinirea standardelor generale ale firmei sau, mai bine zis, al KPI-lor. Indicii de performanta stabiliti de o companie depind si de activitatea angajatilor la nivel individual si in echipa, iar departamentul de HR poate sa ofere feedback relevant.

Foloseste inteligenta artificiala

Inteligenta artificiala reprezinta viitorul in majoritatea industriilor din intreaga lume. Aceasta poate fi folosita cu succes si in departamentele de resurse umane, prin assesment-uri online care reusesc sa analizeze cat mai tehnic si corect abilitatile celor care aplica la un job in companie. Un astfel de tool permite departamentului de HR sa obtina rezultate concrete si ajuta la eficientizarea procesului de recrutare. In special in cazul pozitiilor care cer aptitudini strict bazate pe experienta deja acumulata si in care se cauta experti in domeniu, inteligenta artificiala poate oferi cea mai buna si rapida solutie.

Departamentul de HR poate fi modernizat cu ajutorul celor mai noi tehnologii pentru a aduce procesul de munca si sistemul la standarde moderne. Momentul prezent ofera oportunitatea de a profita de noile masuri implementate la fiecare nivel, pentru a moderniza in totalitate domeniul business.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#departament hr, #hr , #Stiri Companii