Sergey Brin a donat 500.000 de dolari pentru Wikipedia

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 17:40
1527 citiri
Sergey Brin a donat 500.000 de dolari pentru Wikipedia

Cofondatorul Google, Sergey Brin, si sotia lui au donat 500.000 de dolari Fundatiei Wikimedia, care asigura functionarea enciclopediei online gratuite Wikipedia.

Donatia a fost facuta prin intermediul Fundatiei Brin Wojcicki, fondata de Sergey Brin si de sotia lui, Anne Wojcicki, potrivit unui anunt facut vineri de respectiva fundatie.

Fundatia non-profit Wikimedia a lansat saptamana trecuta actiunea sa anuala de strangere de fonduri pentru enciclopedia colaborativa online Wikipedia.org.

Astfel, vizitatorii Wikipedia.org pot citi un apel de la Jimmy Wales, fondatorul enciclopediei online. Potrivit lui Jimmy Wales, Wikipedia are 679 de servere si 95 de angajati. Wikipedia este al cincilea site pe internet, fiind vizitat de 450 de milioane de oameni diferiti in fiecare luna si avand miliarde de vizualizari ale paginilor sale.

"Comertul este binevenit. Reclama nu este ceva malefic. Dar nu apartine acestui loc. Nu la Wikipedia. Wikipedia este ceva special. Este asemenea unei biblioteci sau a unei gradini publice.

Cand am fondat Wikipedia, as fi putut sa o transform intr-o companie pentru profit, cu anunturi publicitare, dar am decis sa fac ceva diferit. Noi toti am muncit din greu de-a lungul anilor pentru a o mentine eficienta si simpla. In acest an va rugam sa contribuiti cu 5 dolari, 10 euro, 1000 de yeni sau orice alta suma credeti ca ar ajuta si sustine Wikipedia", spune Jimmy Wales in mesajul sau.

Lansata in limba engleza in 15 ianuarie 2001 si disponibila in prezent in peste 270 de limbi, Wikipedia nu publica niciun fel de continuturi publicitare. Wikipedia include peste 19 milioane de articole, din care 3,8 milioane in engleza, si este scrisa si editata de peste 82.000 de voluntari.

Anul trecut Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a donat 2 milioane de dolari fundatiei Wikimedia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#donatie Wikipedia, #cofondator Google donatie, #wikipedia , #Stiri Companii