Sediul UniCredit din Piata Presei, vandut pentru 43 de milioane de euro

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 15:27
2435 citiri
Sediul UniCredit din Piata Presei, vandut pentru 43 de milioane de euro
Foto: despreusi.blogspot.com

Compania Globalworth, controlata de omul de afaceri grec, Ioannis Papalekas, a preluat de la omul de afaceri Raul Doicescu cladirea de birouri UniCredit HQ din zona Piata Presei, in care are sediul banca UniCredit Tiriac, tranzactia, de 43 milioane euro, fiind avizata de Consiliul Concurentei.

Papalekas a strans in primavara acestui an 144 milioane euro pe bursa de la Londra, piata unde este listata compania Globalworth, pentru investitii, iar la acea data anunta ca vrea sa cumpere cladirea de birouri UniCredit HQ, aceasta fiind inclusa pe o lista de 10 proiecte vizate pentru achizitii.

UniCredit HQ, cladire cu 14 etaje si o suprafata construita de 24.000 metri patrati, din care inchiriabili 14.000 metri patrati, genereaza venituri anuale de 3,9 milioane euro si are o finantare de 28 milioane euro.

"Achizitia Bog'Art Offices implica transferul catre Globalworth, prin intermediul subsidiarelor sale Serana si Kusanda, a cladirii de birouri UniCredit Tower, inchiriata in prezent in totalitate de catre Bog'Art societatii bancare UniCredit Tiriac Bank. (...) Tranzactia urmeaza sa se realizeze efectiv pana la data estimata de 31 decembrie 2014, dupa obtinerea unui acord al autoritatilor de concurenta si indeplinirea unor conditii suspensive. (...) se emite prezenta decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata prin preluarea controlului unic de catre Globalworth, prin Serana si Kusanda, asupra Bog'Art Offices", se arata in decizia Consiliului Concurentei.

Aceasta este a treia achizitie realizata de Papalekas in mai putin de o luna, dupa prima cladire din complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska pentru 44 milioane de euro, si Nusco Tower, pentru 46 milioane de euro. Omul de afaceri a mai cumparat in ultimii ani Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, dar si terenuri pentru proiecte de birouri in Bucuresti.

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investitii imobiliare fondata de dezvoltatorul si investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania in ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Papalekas sediul UniCredit, #sediul UniCredit Piata Presei , #Stiri Companii