Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se schimba casele de marcat. Ce trebuie sa stie comerciantii

Se schimba casele de marcat. Ce trebuie sa stie comerciantii
In perioada urmatoare comerciantii trebuie sa schimbe casele de marcat.

Astfel, pana la 1 iunie firmele mari si mijlocii si cele mici pana la 1 august trebuie sa schimbe casele de marcat clasice cu cele care au jurnal electronic, conform Digi 24.

Aceste noi case de marcat vor fi conectate la serverele ANAF-ului. In acest fel, inspectorii vor colecta mai usor datele legate de vanzari, incercand sa reduca evaziunea fiscala.

Pana acum companiile erau obligate sa pastreze copii ale bonurilor timp de 5 ani in caz de control, iar acum informatiile legate de vanzari vor fi transmise catre ANAF cu ajutorul unui stick de memorie.

Marian Brinaru, specialist in domeniu, explica ca la noua casa de marcat, informatile se stocheaza pe un sd card, iar utilizatorul va putea extrage din memora casei de marcat informatiile care ulterior vor ajunge la ANAF cu ajutorul unui stick, conectandu-se la portul usb.

"Casele de marcat de tip vechi tiparesc dublura tuturor bonurilor impreuna cu raportul Z. Acest lucru nu se va mai intampla odata cu noile case de marcat, pentru ca dublura va fi memorata in jurnalul electronic si astfel se va usura pentru toate societatile comerciale partea de arhivare", a explicat Alexandru Lembrau, manager firma case de marcat. ...citeste mai departe despre "Se schimba casele de marcat. Ce trebuie sa stie comerciantii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1485 ori