Se reia productia de elicoptere la IAR Ghimbav. A fost semnat un acord cu Airbus Helicopters

Vineri, 25 August 2017, ora 17:40
1392 citiri

IAR Ghimbav a semnat acordul de parteneriat cu Airbus Helicopters pentru inca zece ani, urmand ca la Brasov sa fie produse elicoptere multirol H215M.

Conform acordului de parteneriat semnat cu Airbus Helicopters, IAR va actiona drept contractant principal pentru toate comenzile viitoare de H215M care ar putea fi plasate de catre Ministerul Apararii din Romania. De asemenea, acordul include si cooperarea dintre Airbus Helicopters si IAR privind productia, asamblarea, personalizarea, activitatile suport si de intretinere a elicopterelor H215M destinate fortelor armate romane, precum si exportul, in cazul in care apar oportunitati.

Directorul IAR Brasov, Niculai Banea a declarat, vineri, ca, avand in vedere ca fabrica si-a incetat activitatea de productie in urma cu cativa ani, acest protocol este o ocazie de a relua productia de elicoptere.

"Fiecare companie isi doreste sa aiba un portofoliu cat mai bogat cu produse de calitate. Avand in vedere ca IAR a incetat productia de elicoptere PUMA acum cativa ani, ne bucuram sa avem acum un nou produs si ca IAR Brasov va deveni din nou producator de elicoptere in cooperare cu Airbus Helicopters. Noi ne vom ocupa in mod special de personalizarea acestor elicoptere, la cererea Armatei Romane", a declarat Neculai Banea.

Elicopterele multirol H215M vor fi produse la Brasov intr-o comanda initiala de 16 aeronave. Potrivit acordului general, IAR va deveni principalul contractor pentru H215M pentru orice comanda viitoare a Ministerului Apararii din Romania pentru inlocuirea flotei sale imbatranite.

"Avand in vedere ca Ministerul Apararii va primi in urmatorii zece ani 2% din PIB, noi vom fi principalul contractor din industria de aparare a Romaniei. Avem si cativa parteneri industriali cum ar fi Aerostar, specializata in productia de trenuri de aterizare, Turbomecanica, care produce motoare si ansamble mecanice, Aeroteh, specializata in echipamente hidraulice si Aerofina, producator de sisteme de inregistrare aparate de zbor", a mai spus Neculai Banea.

Potrivit acestuia, la Brasov vor fi produse 15-20 de elicoptere pe an, in functie de cererea Ministerului Apararii.

Pe de alta parte, a fost semnat si un memorandum de intentie cu Bell Helicopers, pentru producerea la Brasov a elicopterelor de atac Bell AH17 Viper, dar acest lucru se va intampla doar daca Armata Romana va horari ca are nevoie de aceste aparate de zbor.

"Este vorba doar de o posibila cooperare in situatia in care Armata Romana va dori ...citeste mai departe despre "Se reia productia de elicoptere la IAR Ghimbav. A fost semnat un acord cu Airbus Helicopters" pe Ziare.com

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#IAR Ghimbav productie elicoptere armata, #IAR Ghimbav Airbus, #IAR Ghimbav Bell Helicopers , #Stiri Companii