Se cauta o bere pe gustul tuturor: SABMiller vrea sa impuna o marca la nivel mondial

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 08:15
1866 citiri
Se cauta o bere pe gustul tuturor: SABMiller vrea sa impuna o marca la nivel mondial
Foto: Wikipedia

Producatorul de bere SABMiller incearca cu orice pret sa introduca pe piata globala a consumului de bere un nume care sa fie recunoscut de bautorii de bere de pe toate continentele. Nu este prima data cand SAB Miller abordeaza aceasta perspectiva de cucerire a pietei la nivel mondial, in urma cu 12 ani, berea ceha Pilsner Urquell fiind promovata cu inversunare in Statele Unite.

Campania de promovare a acestui brand in SUA a costat peste 20 de milioane de dolari si s-a transformat intr-un esec usturator pentru companie. Acum, cel de-al doilea mare producator de bere din lume isi reia campania de impunere a unei marci globale, dupa cum relateaza reporterii Wall Street Journal.

La portile Heineken

SABMiller a ajuns in pozitia secunda a topului celor mai mari producatori de bere mizand pe cumpararea unor marci locale si impunerea acestora pe pietele din tarile de bastina. A procedat astfel cu marci de bere din Ecuador, Polonia, Romania, Tanzania si China. Insa, ceea ce ravnesc cu inversunare liderii companiei este un brand care sa fie cerut pe oricare dintre meridianele globului.

Iar inversunarea lor i-a impins pana la portile olandezilor de la Heineken, unde oferta de 40 de miliarde de dolari a fost trantita de membrii familiei Heineken, aflati in posesia a peste 50% din actiunile companiei. Berea traditionala a olandezilor corespundea in mare masura aspiratiilor SABMiller, fiind un brand comercializat in peste 100 de tari.

O alta varianta spre care s-ar putea orienta executivii din fruntea SABMiller ar consta in promovarea intense a uneia dintre marcile deja cunoscute din posesia sa: Miller Genuine Draft, Grolsch sau Peroni.

Topul rivalitatii

In primele 10 cele mai vandute marci de bere din lume, SABMiller este reprezentat doar de berea Snow, dar, in ciuda succesului inregistrat de aceasta in China este cam singura piata unde o poti gasi. In schimb, rivalii SABMiller, belgienii de la AB InBev au nu mai putin de 4 patru marci incluse in acest top, printre care se numara si legendarele Stella Artois, Budweiser si Bud Light.

Este lesne de inteles de ce SAB Miller opteaza pentru gasirea urgenta a unui brand care sa aiba acelasi renume al calitatii savuroase pe toate continentele, mai ales ca si compania engleza si rivalii din Belgia si-au indreptat atentia catre zone unde consumul de bere este inca la un nivel redus, Asia si Africa fiind unele dintre acestea. Numai in Africa, in 2023, numarul persoanelor care pot comanda bautura fara restrictii va ajunge la 65 de milioane.

Variante in gradina proprie

Fara un brand renumit care sa fie pus pe piata la vanzare, SABMiller nu poate incerca decat sa creeze unul din marcile aflate in proprietatea sa. Deja se lucreaza intens la promovarea berii Peroni in Marea Britanie si Statele Unite, in Regatul Unit cel putin, aceasta fiind comercializata la pretul de bere premium: 5,5 lire halba de un litru in pub-urile londoneze.

Acelasi succes pare sa fie inregistrat si pe taram american, daca este sa ne luam dupa reprezentantii firmei: "Vrem sa vindem un produs in acelasi mod in care o fac Ferrari, Armani sau Gucci. Nu cautam clienti in randul muncitorilor de 25 de ani care sunt multumiti cu statutul lor", a dezvaluit noua strategie Nick Fell, directorul de marketing al companiei.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#SABMiller bere globala, #marca bere globala, #SABMiller piata bere , #Stiri Companii