Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Samsung, LG si Phillips, amendati cu 1,47 mld. euro pentru formarea de carteluri

Samsung, LG si Phillips, amendati cu 1,47 mld. euro pentru formarea de carteluri


Sapte producatori de electronice, printre care se numara LG Electronics, Chunghwa, Phillips si Samsung SDI au fost amendati de Comisia Europeana cu suma record de 1,47 miliarde de euro, pentru politici anticoncurentiale.

Mai exact, cele sapte companii au participat la unul sau doua carteluri in sectorul tuburilor catodice. Timp de aproape zece ani, intre anii 1996 si 2006, aceste companii au fixat preturile, si-au impartit piata si clientii intre ele si au restrictionat productia. Unul dintre cartelurile constituite era cel pentru tuburi catodice folosite la fabricarea televizoarelor color, iar celalalt era format pentru tuburile catodice folosite in monitoarele computerelor.

Chunghwa, LG Electronics, Philips si Samsung SDI au participat la ambele carteluri, in timp ce Panasonic, Toshiba, MTPD (in prezent o filiala a Panasonic) si Technicolor (fosta Thomson) au luat parte numai la cartelul pentru tuburile catodice ale televizoarelor.

Compania Chunghwa a primit imunitate deplina din partea CE pentru participarea la cele doua carteluri, intrucat a fost prima care a dezvaluit date despre existenta lor Comisiei. Alte companii au beneficiat de reduceri ale amenzilor pentru cooperare in timpul investigatiei CE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1532 ori