Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Saab va achizitiona divizia de marina militara din Suedia a companiei ThyssenKrupp

Saab va achizitiona divizia de marina militara din Suedia a companiei ThyssenKrupp


Compania aeronautica Saab AB a achizitionat divizia de marina militara din Suedia a companiei ThyssenKrupp AG pentru 340 milioane de coroane (50 milioane de dolari), producatorul avioanelor de lupta Gripen extinzandu-si astfel afacerile si in domeniul fabricarii de submarine si nave de paza, transmite Bloomberg.

"O problema importanta o reprezinta obtinerea sinergiilor cu actualele activitati maritime ale Saab, in timp ce vom incepe livrarea de produse si activitati de mentenanta catre piata sudeza", se arata in declaratia Saab.

Preluarea vine in urma dezacordurilor inregistrate in ultimii ani intre Administratia Articolelor de Aparare din Suedia (FMW) si compania germana ThyssenKrupp. Dupa ce Saab a recrutat ingineri de la divizia de marina militara a ThyssenKrupp din Suedia, compania germana a acceptat in aprilie sa inceapa negocieri privind vanzarea diviziei. In ultima ani aceasta divizie a inregistrat pierderi substantiale, a anuntat ThyssenKrupp.

Luna aceasta, Guvernul de la Stockholm si principalul partid de opozitie au acceptat sa colaboreze pentru a asigura continuarea productiei de submarine si nave de razboi in Suedia si pentru a accelera achizitionarea diviziei de marina militara din a companiei ThyssenKrupp pentru ca santierul naval din Karlskrona sa redevina proprietate suedeza.

ThyssenKrupp AG, pe profit

In mai, ThyssenKrupp AG, cel mai mare producator de otel din Germania, a raportat primul profit net din ultimii doi ani, datorita majorarii vanzarilor.

In trimestrul doi din 2014, profitul net a urcat la 269 milioane de euro (370 milioane de dolari), comparativ cu pierderi de 129 milioane de euro in perioada similara din 2013. Compania germana a revizuit in crestere estimarile privind rezultatele financiare din anul fiscal 2014, citand rezultatele solide.

Vanzarile nete au crescut cu 8% in primele trei luni din acest an, la 10,3 miliarde de euro, de la 9,54 miliarde de euro in perioada similara din 2013. In anul fiscal 2014, ThyssenKrupp se asteapta la un profit ajustat, inainte de taxe si dobanzi aproape dublu fata de cel din anul trecut, de 586 milioane de euro, in timp ce precedenta estimare indica un castig de aproximativ un miliard de euro.

Grupul ThyssenKrupp este prezent si in Romania prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale si servicii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1585 ori