S-au deschis primele magazine din reteaua Bricostore Romania sub brandul Brico Depot

Joi, 13 Martie 2014, ora 17:27
2436 citiri
S-au deschis primele magazine din reteaua Bricostore Romania sub brandul Brico Depot

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher, care a preluat anul trecut cele 15 magazine Bricostore din Romania, a redeschis unitatile din zonele Pantelimon si Orhideea sub marca Brico Depot, ca "depozite", termenul estimat pentru transformarea intregii retele fiind de doi ani.

Bricostore Romania a intrat intr-un proces de transformare in Brico Depot incepand din iunie 2013, odata cu preluarea de catre Kingfisher, iar joi a fost incheiata prima etapa a acestui proces. Formatul Brico Depot mai este utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.

"Nu este vorba despre inca un magazin pe piata romaneasca de DIY, ci de lansarea in Romania a unui concept nou si diferit", a declarat, joi, Patrick Papot, directorul general delegat al Brico Depot Romania.

El a precizat ca unitatile sunt redeschise sub denumirea de "depozit", iar transformarea intregii retele ar urma sa dureze doi ani.

Kingfisher a platit 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash pentru cele 15 magazine achizitionate de la Bricostore Romania, la care se adauga preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat. De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilitati cash de 7 milioane euro in cadrul aceleiasi tranzactii, astfel ca suma totala platita de compania britanica pentru magazine se ridica la 63 milioane lire (75 milioane euro).

Grupul britanic a anuntat in luna aprilie a anului trecut ca a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson, detinuta de familia Bresson, cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro in 2012, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

"Pentru a ajunge la 50 de depozite, piata in momentul de fata ne indica faptul ca exista aceasta posibilitate, iar acest numar este fezabil. Cum o sa ajungem aici? Prin diferite modalitati. Nu avem in momentul de fata restrictii din punctul de vedere al posibilitatilor care ne stau la dispozitie. Preluari de firme, achizitii, totul este deschis si totul este posibil. In ce ritm, cat de mult va dura, este devreme sa spunem. In orice caz, dorim sa ne miscam repede", a spus Papot, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari.

Reprezentantii Brico Depot nu au oferit informatii privind rezultatele financiare din 2013 sau estimarile aferente acestui an pentru reteaua Bricostore Romania.

Depozitele Brico Depot au un portofoliu de 12.000 de produse si sunt organizate in trei zone: materiale de constructie si renovari, amenajari interioare si unelte necesare pentru realizarea lucrarilor.

Infiintat in 1993 in Reims (Franta), Brico Depot mai este prezent in Franta si Spania, cu aproape 150 de depozite.

Kingfisher este cel mai mare retailer european de produse pentru amenajarea locuintelor si al treilea la nivel mondial, potrivit datelor proprii, si numara peste 1.080 de magazine in 9 tari din Europa si in China. Principalele sale branduri sunt B&Q, Castorama, Brico Depot si Screwfix.

Grupul britanic mai detine 50% din actiunile retelei Koçtas, alaturi de grupul turc Koç, cat si 21% din grupul german Hornbach.

Alti retaileri de DiY activi pe piata romaneasca sunt Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin, Mr. Bricolage, OBI sau Praktiker.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#retea Bricostore Romania, #brand Brico Depot, #magazine Bricostore , #Stiri Companii