Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Rafinare se imprumuta de la banci

Rompetrol Rafinare se imprumuta de la banci


Rompetrol Rafinare (RRC), Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading AG si KMG Rompetrol intentioneaza sa contrateze un credit de 390 milioane dolari de la BCR, UniCredit Tiriac Bank, Raiffeisen si ING Bank, fondurile fiind destinate refinantarii unor imprumuturi si operatiunilor curente.

Cele patru companii fac parte din grupul kazah KMG International, garantul creditului, transmite Mediafax.

"Consiliul de Administmtie al Rompetrol Rafinare S.A. informeaza actionarii si potentialii investitori cu privire la decizia prin care Rompetrol Rafinare S.A., Rompetrol Downstream S.R.L., KazMunayGas Trading A.G. si KMG Rompetrol S.R.L. intentioneaza sa incheie in perioada urmatoare un credit sindicalizat de tip revolving in valoare de 390 milioane dolari, suma fiind destinata refinantarii unor credite anterioare dar si pentru sustinerea activitatilor si operatiunilor curente ale companiilor", se arata intr-un comunicat transmis de Rompetrol Rafinare Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Imprumutul reprezinta o facilitate multivaluta - dolari, lei sau euro - si este acordat de Banca Comerciala Romana (BCR), UniCredit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank si ING Bank NV - sucursala Bucuresti.

Creditul nu poate fi folosit de cele patru companii ale KMG International, garant al acestui imprumut, pentru finantarea pe termen lung a proiectelor de investitii, achizitii si/sau inchirieri, se arata in anunt.

Creditul va fi format din doua transe, respectiv o facilitate angajanta de pana la 240 milioane dolari si cu o maturitate de trei ani si o facilitate neangajanta de pana la 150 milioane dolari valabila timp de un an de la data contractarii.

Ulterior, durata facilitatii neangajante poate fi extinsa la trei ani incepand cu data incheierii contractului de facilitate de credit.

Grupul kazah KMG International este prezent prin operatiuni de rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream si servicii industriale in 12 tari. La nivel international, acesta detine si opereaza peste 1.000 de puncte de distributie a carbumntilor in Romania, Franta, Spania, Bulgaria, Moldova si Georgia. KMG International este detinut integral de compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan - KazMunayGas.

Rompetrol Rafinare a anuntat luni ca a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri bruta de aproximativ 5,6 miliarde de dolari, in crestere cu 15% fata de rezultatul obtinut in 2013, iar compania si-a redus pierderile cu 39%, la 58,44 milioane de dolari.

In 2013, compania a consemnat o cifra de afaceri de 4,9 miliarde de dolari si o pierdere de 95,6 milioane de dolari.

Actiunile companiei au inchis miercuri in crestere cu 1,2% pe bursa de la Bucuresti, la 0,0408 lei/unitate, cotatie la care compania are o capitalizare de 1,8 miliarde de lei (404,2 milioane de euro).

Situatiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare si cele ale subsidiarelor Rompetrol Downstream, Rompetrol Gas, Rompetrol Quality Control, Rom Oil, Rompetrol Logistics si Rompetrol Petrochemicals.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1692 ori