Romanii sechestrati in India se intorc sambata in tara

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 16:02
1279 citiri
Romanii sechestrati in India se intorc sambata in tara

Cei doi romani care ar fi fost lipsiti de libertate in statul Kerala, din sudul Indiei, se afla in momentul de fata in libertate, informeaza MAE, care adauga ca acestia vor parasi teritoriul Indiei sambata si vor beneficia pe tot parcursul calatoriei de intoarcere in Romania de protectie consulara.

"In urma demersurilor intreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii, al Politiei Romane si al consulului onorific al Romaniei din Chennai (India), cei doi cetateni romani care ar fi fost lipsiti de libertate in statul Kerala, din sudul Indiei, se afla in momentul de fata in libertate.

Acestia vor parasi teritoriul Indiei in dimineata zilei de maine, 3 noiembrie 2012, si vor beneficia pe tot parcursul calatoriei de intoarcere in Romania de protectie consulara din partea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare romane", se arata intr-un comunicat MAE remis, vineri seara, agentiei Medifax.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca a informat si mentine contactul permanent cu familiile celor doi cetateni romani.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, vineri, ca in urma cu o zi Ambasada Romaniei la New Delhi a fost sesizata de o firma din Romania ca doi angajati ai sai, cetateni romani, au fost retinuti de autoritatile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.

Cazanciu a precizat ca ambasada a verificat aceste informatii, care nu s-au confirmat, iar in cursul aceleiasi zile reprezentantii firmei au contactat din nou misiunea diplomatica, spunand ca cei doi angajati au fost retinuti de "persoane fizice", care urmare a unor "neintelegeri de ordin comercial".

Unul din cei doi romani care a fost sechestrat in India este Ioan Hantar, patronul unei firme de resapat cauciucuri din judetul Suceava, iar celalalt barbat ar fi un angajat al societatii lui Hantar, afirma surse apropiate omului de afaceri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rapire romani India, #romani sechestrati India, #eliberare romani India , #Stiri Companii