Romania, piata cheie pentru Publicis. Grupul francez a devenit actionar majoritar la cinci agentii afiliate

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 20:01
2055 citiri
Romania, piata cheie pentru Publicis. Grupul francez a devenit actionar majoritar la cinci agentii afiliate
Preluarea celor cinci agentii afiliate se va incheia in primul trimestru 2014

Publicis Groupe, grup francez de publicitate, cu afaceri de peste sase miliarde de euro in 2012, a semnat un acord prin care preia 51% din actiunile a cinci agentii afiliate, respectiv Leo Burnett & Target, Starcom MediaVest Group, Optimedia, The Practice si iLeo.

Cele cinci angentii de publicitate din Romania au peste 150 de angajati si acopera, impreuna, un spectru larg de comunicare, de la branding la digital, PR, creative si media.

In portofoilu de clienti sunt Procter & Gamble, Samsung, Avon Cosmetics, SanofiAventis, AXA Group, OMV Petrom, GlaxoSmithKline, H&M, Kraft Foods, Novartis Sandoz si Heineken.

Luna trecuta, Publicis Groupe a achizitionat si agentia de comunicare Zenith Romania.

Preluarea, pentru o prezenta mai buna in Romania

Aceasta tranzactie marcheaza un pas al Publicis Groupe care doreste sa-si intareasca pozitia pe pietele cu crestere rapida, si isi reafirma interesul fata de romania, considerata o piata prioritara din Europa Centrala si de Est.

Tranzactia urmeaza sa fie aprobata de autoritatile de reglementare, urmand sa fie finalizata in primul trimestru al anului viitor.

Managementul companiilor va ramane neschimbat

Teddy C. Dumitrescu (director general al grupului Publicis Romania) si Stefan Iordache directorul general al Leo Burnett Group Romania) vor ocupa functii de CEO al operatiunilor grupului francez din Romania, Dumitrescu urmand sa ocupe si pozitia de presedinte pentru Romania. Managementul companiilor preluate de grupul francez

"Acesta este un pas firesc, prin care ne stabilim o pozitie mult mai puternica in Romania, ca parte a unei structuri de business mai eficace si mai integrat", a spus Dumitrescu.

"Integrarea Leo Burnett, Starcom MediaVest Group, The Practice si iLeo va spori capacitatile noastre si, printr-o gama mai larga de resurse si talente, ne va ajuta sa oferim servicii inovative si foarte bune clientilor nostri" a adaugat Iordache.

Operatiunile din Romania vor fi subordonate lui Tomasz Pawlikowski

Operatiunile din Romania vor fi subordonate lui Tomasz Pawlikowski, CEO pentru Europa Centrala si de Est, Publicis Worldwide.

"Prin aceasta noua amprenta a prezentei noastre, ne intarim angajamentul fata de piata din Romania, cu crestere rapida si un reper important in creativitatea regionala", a adaugat Pawlikowski.

La randul lui, Jean-Yves Naouri, Publicis Groupe COO si presedinte executive, Publicis Worldwide, a adugat ca dezvoltarea activitatii pe pietele aflate intr-o crestere rapida este una dintre principalele prioritati ale grupului, considerand ca Romania este o piata cheie in zona.

Publicis Groupe este unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare la nivel mondial, Grupul asigura comunicare digitala (DigitasLBi, Razorfish, Rosetta, VivaKi), servicii de creatie (BBH, Leo Burnett, Publicis Worldwide, Saatchi & Saatchi), public affairs, comunicare corporate si evenimente (MSLGROUP), strategie media, media planning si buying (Starcom MediaVest Group si ZenithOptimedia), precum si comunicare specializata in medical, prin Publicis Healthcare Communications Group. Grupul este preznt in 108 tari si are 60.000 de angajati.

Publicis a fuzionat cu Omnicron. Mari "dusmani", clientii aceleiasi companii

Grupul Publicis a fuzionat cu americanii de la Omnicom, printr-o tranzactie excluxiv prin schimb de actiuni, devenind cel mai mare grup de publicitate din lume, detronand actualul lider, WPP.

Prin acest proces, mari competitori, PepsiCo si Coca-Cola, Apple si Samsung si Verizon si AT&T. au devenit clientii aceleasi companii de publicitate.

Actionarii fiecareia dintre cele doua companii vor detine aproximativ 50% din noua entitate, care se va numi Publicis Omnicom Group. Fuziunea acreat un concern cu o valoare estimata la 23 de miliarde de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Publici preluare, #Leo Burnett, #The Practice, #Starcom MediaVest, #piata publicitate , #Stiri Companii