Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, obligata sa anuleze tratatul bilateral cu Suedia, de care au beneficiat fratii Micula

Romania, obligata sa anuleze tratatul bilateral cu Suedia, de care au beneficiat fratii Micula

Comisia Europeana a initiat, joi, procedura de infringement impotriva a cinci state membre, printre care Romania si Suedia, solicitandu-le sa denunte tratatele bilaterale de investitii (TBI) pe care le-au incheiat intre ele, inainte de aderarea la UE.

In baza lor, Viorel si Ioan Micula au obtinut stimulente de la stat pentru fabricile lor de racoritoare si bautori alcoolice din Romania. In prezent, acestea fac obiectul unui litigiu la Curtea de Arbitraj de la Washington.

Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze despagubirile date fratilor Micula

Comisia Europeana aminteste ca multe dintre TBI intra-UE au fost semnate in anii '90, inainte ca UE sa se extinda in 2004, 2007 si 2013.

Ele au fost incheiate in principal intre state care erau deja membre ale UE si tarile care, dupa aderare, aveau sa fie desemnate drept "UE 13". Tratatele in cauza urmareau "sa ofere asigurari intreprinzatorilor dornici sa investeasca in viitoarele state membre din acest grup, intr-o perioada ...citeste mai departe despre "Romania, obligata sa anuleze tratatul bilateral cu Suedia, de care au beneficiat fratii Micula" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1106 ori