RMGC trebuie sa prezinte un plan de management al deseurilor industriale

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 16:19
2515 citiri
RMGC trebuie sa prezinte un plan de management al deseurilor industriale

Compania Rosia Montana Gold Corporation /RMGC/ va trebui sa prezinte un plan de management al deseurilor industriale, iar Ministerul Mediului si Padurilor /MMP/ are la dispozitie 60 de zile sa analizeze documentul, a declarat, miercuri, Attila Korodi, ministrul Mediului.

"La Rosia Montana, pe cele mai multe teme tehnice, dialogul cu compania a fost terminat. Informatiile si raspunsul la intrebarile au fost furnizate de catre compania care doreste sa desfasoare acolo o exploatare miniera. La ora actuala, avem o procedura pe implementarea noii directive de management a deseurilor pentru care compania trebuie sa vina cu un plan de management al deseurilor industriale.

Din informatiile mele, acest plan ne va fi furnizat, iar expertii nostri din cadrul Comitetului de Analiza Tehnica ne spun ca este nevoie de 60 de zile pentru ca un astfel de plan de management al deseurilor industriale sa fie discutat in CAT si fiecare institutie sa-si aduca aportul, comentariile si sa se ajunga la o acceptare la un plan de management a deseurilor industriale. Planul de management al deseurilor industriale cere, din informatiile date de expertii nostri, cel putin 60 de zile", a afirmat Korodi.

Planul de management al deseurilor industriale va fi analizat in cadrul Comitetului de Analiza Tehnica.

Oficialul MMP a adaugat, totodata, ca o alta problema ce trebuie rezolvata, dar la nivel guvernamental, este devierea cursului paraului Corna ce trece, la ora actuala, pe sub zona unde RMGC si-a propus sa construiasca iazul de decantare.

Saptamana trecuta, Tribunalul Cluj a validat certificatul de urbanism al proiectului minier de la Rosia Montana, respingand in acelasi timp actiunea de anulare a acestuia inaintata de doua organizatii non-guvernamentale.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Rosia Montana plan deseuri, #RMGC plan management deseuri , #Stiri Companii