Ridicarea restrictiilor la importurile de masini second-hand

Joi, 12 Ianuarie 2006, ora 03:27
1029 citiri

Registrul Auto Roman vrea sa propuna autoritatilor un proiect de ridicare a restrictiilor privind comercializarea masinilor uzate importate. Momentan, masinile mai vechi de 8 ani, nedotate cu Euro 3, nu pot circula pe drumurile romanesti. Proiectul va da mana libera romanilor sa cumpere orice masina, indiferent de vechime, insa diferenta se va simti la valoarea impozitului.

Proiectul propus de Registrul Auto Roman le va permite romanilor sa cumpere masini indiferent de vechimea si gradul lor de poluare. Impozitele vor creste insa in functie de aceste criterii.

"Dand jos aceasta bariera, exista aceasta libertate totala , cetateanul este tentat sa cumpere orice masina mai buna decat cea pe care o are, la un pret fara comentarii, dar se va izbi de probleme, servisare, intretinere." (Directorul RAR, Radian Tufa)

Specialistii de pe piata auto considera ca schimbarile propuse de RAR nu vor afecta vanzarile de masini noi.

"Daca in momentul intrarii in tara, masinile vor avea si niste taxe noi sau ar trebui sa indeplineasca anumite conditii, sigur, cumparatorii vor fi nevoiti sa se indrepte tot spre masini noi." (Victor Coltanel - analist auto).

Masuri similare au fost luate si in tarile vecine, cum ar fi Polonia si Ungaria. Numai ca acolo nu a fost majorat impozitul care se plateste in fiecare an, ci taxa de inmatriculare pe care proprietarul masinii o plateste doar o data.

Realitatea TV

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...