Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Remunerarea muncii private: Relatia cu PIB-ul si cu salariile de la stat - Romania e codasa

Remunerarea muncii private: Relatia cu PIB-ul si cu salariile de la stat - Romania e codasa

Guvernul a anuntat saptamana trecuta ca lucreaza la un nou sistem de salarizare pentru angajatii de la stat, astfel ca e un bun prilej pentru a ne arunca o privire atat asupra relatiei dintre remunerarea in sectorul privat fata de cel public, cat si asupra relatiei dintre PIB si aceste feluri de salarii.

Recalcularea Produsului Intern Brut trimestrial incepand cu anul 1995 prin metoda veniturilor in baza normelor europene ESA 2010 a permis evidentierea pe o baza unitara a evolutiilor salariale din Romania in ultimii 20 de ani.

Componentele pe care le-am selectat sunt remunerarea salariatilor (volum brut, inclusiv cotizatiile sociale) si ponderea celor lucreaza la stat in totalul remunerarii.

Se poate observa cum remunerarea salariatilor a variat semnificativ in Romania din anul 1995 incoace, maximul fiind atins in anul 2001, ...citeste mai departe despre "Remunerarea muncii private: Relatia cu PIB-ul si cu salariile de la stat - Romania e codasa" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1288 ori