Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Regulamentul intern al unei firme: Ce trebuie sa contina si care sunt obligatiile

Regulamentul intern al unei firme: Ce trebuie sa contina si care sunt obligatiile

Regulamentul intern si contractul individual de munca sunt cele doua documente esentiale care guverneaza relatia dintre un angajator si un salariat.

Desi ambele stabilesc care sunt raporturile dintre firme si angajati, ele nu trebuie confundate, deoarece au un regim juridic diferit si contin informatii distincte.

Atat regulamentul intern, cat si contractul individual de munca se incheie conform reglementarilor legale.

Pe de o parte, regulamentul intern este un act unilateral, care se intocmeste fara acordul angajatilor si care stabileste si impune acestora reguli de conduita, sanctiuni, politici interne de functionare, masuri de organizare a muncii.

De cealalta parte, contractul individual de munca este rezultatul acordului de vointa dintre cele doua parti, angajator si angajat, prin care sunt stabilite drepturi si obligatii strict legate de partile semnatare ale contractului respectiv.

Ce este regulamentul intern?

Mai exact, regulamentul intern se intocmeste de ...citeste mai departe despre "Regulamentul intern al unei firme: Ce trebuie sa contina si care sunt obligatiile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2427 ori