Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Regele asfaltului argesean" castiga un nou contract de milioane de euro. Vezi ce probleme are cu legea

"Regele asfaltului argesean" castiga un nou contract de milioane de euro. Vezi ce probleme are cu legea


Compania General Trust Arges, detinuta de omul de afaceri Catalin Spataru, supranumit "regele asfaltului din Arges", a mai castigat un contract de la CNADNR, prin care va intretine covoarele asfaltice pe sosele aflate in administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti.

Valoarea contractului castigat de General Trust Arges, in asociere cu Straco Grup, prin licitatie, este de 28,2 milioane lei (6,3 milioane euro), fara TVA, valoarea initial estimata fiind de 50 milioane de lei (peste 11 milioane de euro), fara TVA.

Compania Straco Grup este controlata de fratii Alexandru si Traian Horpos.

La licitatia castigata de General Trust si Straco au fost primite noua oferte, dintre care cinci au fost admise.

Un alt contract cu CNADNR castigat de General Trust, in valoare de 34 mil lei

Printr-un alt contract atribuit de CNDNAR, prin care va intretine periodic covoarele asfaltice, in perioada 2013-2014, a drumurilor aflate in administrarea DRDP Craiova, General Trust a mai incasat inca 33,97 de milioane de lei (7,55 milioane euro), fara TVA.

Contractul a fost atribuit la sfarsitul lunii iulie, iar la licitatie au fost depuse 11 oferte, dintre care au fost admise noua.

General Trust Arges, implicata in anchete ale Consiliului Concurentei

Anul trecut, Consiliul Concurentei a declansat trei investigatii privind posibile intelegeri intre companii de a participa cu oferte trucate la licitatiile organizate de Consiliul Judetean Teleorman, CJ Ilfov si de Directia Drumuri si Poduri Craiova pentru atribuirea unor contracte de modernizare a drumurilor, in una dintre ele fiind implicata si General Trust Arges.

Astfel, ancheta in care era implicata firma "regelui asfaltului din Arges" a fost declansata deoarece Consiliul Concurentei detinea indicii ca 10 companii s-au inteles sa participe cu oferte formale la licitatiile organizate in anul 2008 de Directia Regionala Drumuri si Poduri Craiova din cadrul CNADNR pentru atribuirea "Acordului cadru pentru lucrari si servicii de intretinere multianuala iarna-vara 2008-2011", astfel incat, simuland concurenta, contractele sa fie adjudecate prin rotatie.

Pentru acest contract au fost organizate trei licitatii, adjudecate de Colas Drumuri, Gecor si General Trust Arges. Valoarea totala a contractelor incheiate a fost de 499,1 milioane lei (114,2 milioane euro), iar sursa de finantare a reprezentat-o bugetul de stat.

Catalin Spataru, patronul General Trust Arges, a fost arestat la inceputul anului trecut

Omul de afaceri argesean Catalin Spataru, cercetat in dosarul privind un grup infractional suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost arestat pentru 20 de zile, la inceputul lunii martie a anului trecut.

Firma General Trust Arges, a incheiat de-a lungul timpului o serie de contracte cu statul, in special in judetul Olt, dar si in Arges.

Gropile din Olt sunt foarte scumpe

Compania lui Spataru, General Trust Arges, este binecunoscuta pentru gropile foarte scumpe asfaltate.

Astfel, firma a a astupat pentru 20.000 de lei o groapa situata pe podul peste Olt, de la intrarea in municipiul Slatina.

Un alt contract importamt pentru firma argeseana a fost ce prin care, in consortiu cu alte firme, printre care si Straco Grup, a reabilitat strazile din Topoloveni, judetul Arges, pentru aproape 18 milioane de lei.

Anul trecut, General Trust a avut, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor, o cifra de afaceri de aproape 56 milioane de lei (circa 12.4 milioane euro), dupa ce in 2011, afacerile au fost de 69,3 milioane lei. Profit net obtinut anul trecut a fost de aproape 180.000 lei (cca 40.000 euro), de aproape doua ori mai mic decat in anul precedent, cand a fost de peste 356.000 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2648 ori