Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asociatia Romana a Bancilor: Reclasificarea pietei de capital ar putea atrage noi investitii la Bursa din partea fondurilor de investitii

Asociatia Romana a Bancilor: Reclasificarea pietei de capital ar putea atrage noi investitii la Bursa din partea fondurilor de investitii
Reclasificarea pietei de capital din Romania la statutul de piata emergenta secundara ar putea atrage noi investitii la Bursa de Valori Bucuresti din partea fondurilor de investitii specializate pe pietele emergente, considera reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

"Asociatia Romana a Bancilor saluta implementarea deciziei FTSE Russell privind promovarea pietei de capital din Romania la statutul de piata emergenta secundara (Secondary Emerging), incepand cu data de 21 septembrie 2020, alaturi de includerea actiunilor emise de catre Banca Transilvania si Societatea Nationala Nuclearelectrica in componenta indicilor FTSE Global Equities Index Series (GEIS). Asociatia Romana a Bancilor isi va aduce in continuare contributia la dezvoltarea pietei de capital romanesti si are ca obiectiv strategic obtinerea statutului de piata emergenta full din partea institutiilor de profil (FTSE Russell si MSCI)", se arata intr-un comunicat al ARB remis luni.

Potrivit sursei citate, decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formala care a inclus colectarea de informatii din partea institutiilor publice si a Bursei de Valori Bucuresti, alaturi de calibrarea informatiilor primite versus perceptia investitorilor institutionali care deja tranzactioneaza in piata locala.

"Reclasificarea pietei de capital din Romania la statutul de piata emergenta secundara are loc la un an de la anuntul oficial al FTSE Russell din septembrie 2019 si ar putea atrage noi investitii la Bursa de Valori Bucuresti din partea fondurilor de investitii specializate pe pietele emergente. Decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formala care a inclus colectarea de informatii din partea institutiilor publice si a Bursei de Valori Bucuresti, alaturi de calibrarea informatiilor primite versus perceptia investitorilor institutionali care deja tranzactioneaza in piata locala. Eforturile depuse in ultimii ani de catre autoritatile de reglementare alaturi de asociatiile de profil, impreuna cu membrii Asociatiei Romane a Bancilor si Bursa de Valori Bucuresti au dus la o imbunatatire semnificativa a imaginii pietei financiare din Romania", precizeaza ARB.

Piata de capital Romania va fi inclusa in indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pietele Emergente incepand din data de 21 septembrie 2020.

Momentul va fi marcat de Bursa de Valori Bucuresti luni, printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare la care vor participa toti p ...citeste mai departe despre "Asociatia Romana a Bancilor: Reclasificarea pietei de capital ar putea atrage noi investitii la Bursa din partea fondurilor de investitii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 551 ori