RCS&RDS are pierderi de 13 milioane de euro, in crestere cu 158%

Joi, 08 Iunie 2017, ora 12:55
1242 citiri
RCS&RDS are pierderi de 13 milioane de euro, in crestere cu 158%
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania RCS&RDS a inregistrat anul trecut o pierdere de peste 59,2 milioane lei (aprox. 13 milioane de euro), in crestere cu 158% comparativ cu 2015, reiese din datele publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Cifra de afaceri neta a depasit 3,2 miliarde lei, in crestere cu 22,1% comparativ cu anul precedent.

De asemenea, veniturile au urcat cu 14,1%, la 3,81 miliarde de lei. Cheltuielile totale s-au cifrat la 3,87 miliarde lei, fiind mai mari cu 15,3%.

Datoriile au fost de peste 5 miliarde delei, mai mari cu 14,6%, in raport cu 2015. Numarul mediu de salariati a urcat de la 10.579, la 11.122 persoane, in 2016.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au instituit miercuri sechestru, in vederea confiscarii, asupra unor bunuri in valoare de peste 30 de milioane de lei, in dosarul privind vanzarea de catre Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga I.

Bunurile RCS & RDS asupra carora DNA a instituit masura asiguratorie a sechestrului pana la concurenta sumei de 13,714 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro) ar putea fi executate, in cazul in care se va constata prin hotarare judecatoreasca definitiva vinovatia RCS & RDS cu privire la pretinsele fapte penale investigate, conform un raport al DIGI Communications N.V., publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit sursei citate, in cazul lui Ioan Bendei, membru in Consiliul de Administratie al RCS & RDS, DNA a dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 7 iunie 2017.

Pe 17 mai, DNA a dispus inceperea urmaririi penala fata de societatile RCS & RDS, sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, si Bodu SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

La aceeasi data, Serghei Bulgac, la data faptei director general al companiei RCS & RDS, a fost si el pus sub invinuire pentru spalare de bani.

In acelasi dosar, pe 5 mai, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile si fata de Dumitru Dragomir, fost presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani.

DNA a pus sechestru pe bunuri de milioane de lei ale RCS&RDS, in dosarul lui Mitica DragomirIntact si RCS&RDS se dau reciproc in judecata, dupa "o dezvaluire" cu Basescu ...citeste mai departe despre "RCS&RDS are pierderi de 13 milioane de euro, in crestere cu 158%" pe Ziare.com

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#pierderi RCS RDS, #pierderi compania RCS RDS , #Stiri Companii