RA-APPS a platit unei firme canadiene 22,5 milioane de dolari pentru permise si certificate de inmatriculare

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 20:46
1071 citiri
RA-APPS a platit unei firme canadiene 22,5 milioane de dolari pentru permise si certificate de inmatriculare
Foto: Arhiva Ziare.com

Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), institutie din subordinea Guvernului, a platit, fara licitatie, 22,5 milioane de dolari catre Canadian Bank Note Company pentru 3,3 milioane de permise de conducere, certificate de inmatriculare si autorizatii provizorii de circulatie, un contract asemanator fiind onorat in urma cu mai putin de un an.

Contractul a fost atribuit pe 3 februarie 2017 si presupune "furnizare permise de conducere, certificate de inmatriculare si autorizatii provizorii de circulatie solicitate de Ministerul Administratiei si Internelor - Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor", documente "nefalsificabile", dupa cum se arata pe portalul achizitiilor publice.

La capitolul "Descriere succinta a achizitiei" este trecuta mentiunea "furnizarea unei cantitati de 1.560.000 bucati permise de conducere, 990.000 bucati certificate de inmatriculare si 804.000 bucati autorizatii provizorii de circulatie, solicitate de Ministerul Administratiei si Internelor", se arata in caietul de sarcini.

Valoarea totala finala a contractului a fost de 22.491.300 de dolari, tipul procedurii de achizitie fiind "negociere fara anunt de participare".

RA-APPS a si motivat de ce a apelat la cumpararea directa, fara licitatie, a permiselor de conducere: "Produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate".

Firma care a incasat cele 22,49 milioane de dolari este Canadian Bank Note Company Limited cu adresa in 145 Richmond Road, Ottawa, Ontario.

Aceasta a trimis singura oferta, care a fost si admisibila. In lei, contravaloarea permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare este de peste 94,4 milioane de lei.

Ultima achizitie a RAAPPS de la aceeasi firma canadiana a avut loc in 4 martie 2016, cand au fost cumparate 600.000 de permise auto, 816.000 certificate de inmatriculare si 800.000 de autorizatii provizorii de circulatie cu 11. 721.440 USD, tot fara licitatie.

Potrivit e-licitatie.ro. incepand cu anul 2009, RA-APPS a virat in conturile canadienilor, prin intermediul a 12 contracte, toate fara licitatie, 94 milioane de dolari, fara a lua in calcul contractul semnat pe 3 februarie. ...citeste mai departe despre "RA-APPS a platit unei firme canadiene 22,5 milioane de dolari pentru permise si certificate de inmatriculare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#RAAPPS firma canadiana, #RAAPPS permise firma canadiana , #Stiri Companii