Profitul OMV Petrom a crescut cu 44%

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 09:01
1239 citiri
Profitul OMV Petrom a crescut cu 44%
Foto: Arhiva Ziare.com

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 44%, in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,66 miliarde de lei, conform datelor anuntate miercuri.

In aceeasi perioada, vanzarile OMV Petrom au crescut cu 13%, pana la 16,1 miliarde de lei.

OMV Petrom si-a crescut, in primele noua luni ale acestui an, cu 25% rezultatul din exploatare CCA, excluzand elementele speciale, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 3,37 miliarde de lei, segmentul Upstream avand cea mai mare contributie.

"In primele noua luni ale acestui an, OMV Petrom a beneficiat de imbunatatirirea preturilor marfurilor tranzactionabile si de cresterea cererii de energie electrica", au subliniat reprezentantii companiei.

Rezultatul din exploatare CCA excluzand elementele speciale al segmentului Downstream a fost de 1,2 miliarde de lei, o scadere de 15%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Fluxul de trezorerie din activitati de exploatare a crescut la 5,6 miliarde de lei, in aceeasi perioada, reflectand tendinta de crestere a rezultatului din exploatare CCA excluzand elementele speciale.

"Asa cum am anticipat, ne-am intensificat activitatea investitionala fata de primele noua luni din 2017, prin dublarea numarului de sonde si sidetrack-uri in Upstream, finalizarea reviziei rafinariei si avansul inregistrat in alte proiecte de investitii din segmentul Downstream Oil.

Toate acestea s-au reflectat in iesiri de numerar pentru activitati de investitii de aproximativ 3,1 miliarde de lei. Fluxul de trezorerie extins, dupa plata de dividende, a fost de 1,3 mld lei in 1-9/18", au mai mentionat reprezentantii OMV Petrom.

Citeste si Petrolistii din Marea Neagra fac un pas inapoi: OMV a amanat decizia de a investi in exploatarile offshore ...citeste mai departe despre "Profitul OMV Petrom a crescut cu 44%" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#OMV Petrom profit 2018 , #Stiri Companii