Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul OMV Petrom a crescut cu 44%

Profitul OMV Petrom a crescut cu 44%
Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 44%, in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,66 miliarde de lei, conform datelor anuntate miercuri.

In aceeasi perioada, vanzarile OMV Petrom au crescut cu 13%, pana la 16,1 miliarde de lei.

OMV Petrom si-a crescut, in primele noua luni ale acestui an, cu 25% rezultatul din exploatare CCA, excluzand elementele speciale, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 3,37 miliarde de lei, segmentul Upstream avand cea mai mare contributie.

"In primele noua luni ale acestui an, OMV Petrom a beneficiat de imbunatatirirea preturilor marfurilor tranzactionabile si de cresterea cererii de energie electrica", au subliniat reprezentantii companiei.

Rezultatul din exploatare CCA excluzand elementele speciale al segmentului Downstream a fost de 1,2 miliarde de lei, o scadere de 15%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Fluxul de trezorerie din activitati de exploatare a crescut la 5,6 miliarde de lei, in aceeasi perioada, reflectand tendinta de crestere a rezultatului din exploatare CCA excluzand elementele speciale.

"Asa cum am anticipat, ne-am intensificat activitatea investitionala fata de primele noua luni din 2017, prin dublarea numarului de sonde si sidetrack-uri in Upstream, finalizarea reviziei rafinariei si avansul inregistrat in alte proiecte de investitii din segmentul Downstream Oil.

Toate acestea s-au reflectat in iesiri de numerar pentru activitati de investitii de aproximativ 3,1 miliarde de lei. Fluxul de trezorerie extins, dupa plata de dividende, a fost de 1,3 mld lei in 1-9/18", au mai mentionat reprezentantii OMV Petrom.

Citeste si Petrolistii din Marea Neagra fac un pas inapoi: OMV a amanat decizia de a investi in exploatarile offshore ...citeste mai departe despre "Profitul OMV Petrom a crescut cu 44%" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 986 ori
Citeste mai multe despreOMV Petrom profit 2018