Ce profit poți obține dintr-o spălătorie auto self-service. Banii pentru investiție, din fonduri europene nerambursabile

Duminica, 15 Ianuarie 2023, ora 22:10
381 citiri
Ce profit poți obține dintr-o spălătorie auto self-service. Banii pentru investiție, din fonduri europene nerambursabile
Client în timp ce își spală singur mașina FOTO captură YouTube

Tot mai mulți români sunt interesați de o afacere care ar putea să le aducă venituri mai mari. Cei care au reușit să facă unele economii sunt interesați de idei pentru a-și investi banii.

Una dintre puținele afaceri care necesită o implicare redusă a administratorului pentru desfășurarea activității este cea a spălătoriilor auto self-service.

Pe autovit.ro au fost publicate toate informațiile necesare celor interesați de o astfel de investiție.

Mai întâi, trebuie aleasă forma de organizare a afacerii (SRL, SRL-D, SA, PFA, etc) și înregistrarea la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Ce autorizații sunt necesare

Prima autorizație de care ai nevoie este cea de construcție a spălătoriei pe terenul ales, iar aceasta se obține de la primărie. Spălătoria trebuie amplasată la o distanță de cel puțin 15 metri de geamurile locuințelor din jur.

O altă autorizație necesară de la primărie este cea de funcționare a afacerii și prevede un act administrativ eliberat de către primar.

De la Agenția Națională pentru Protecția Mediului la nivel județean se poate obține autorizația de mediu. Pentru racordarea la propria sursă de apă, epurare și deversare, este nevoie de o autorizație de gospodărire a apelor de la Administrația Națională „Apele Române”.

Urmează autorizația de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județ. În cazul dotării spălătoriei cu camere video de supraveghere, trebui anunțată Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Avantajele unei spălătorii self-service

Nu necesită o investiție foarte mare și randamentul obținut poate fi unul avantajos;Poate funcționa 24/7;Funcționează numai cu plata înainte, întrucât clientul trebuie să cumpere jetoane înainte de a se putea folosi de serviciu.

Randamentul investiției depinde de capacitatea spălătoriei. Cu cât spălătoria are o capacitate mai mare, cu atât va putea servi mai mulți clienți deodată și va genera încasări mai mari.

Ce presupune o astfel de investiție

Costurile sunt influențate de capacitatea spălătoriei și de numărul de echipamente deținute, dar și de volumul de lucru pe care îl presupune administrarea jetoanelor și a banilor încasați.

Cât costă o spălătorie self-service cu 4 piste de spălare

Cheltuieli inițiale de bază Costuri (EURO)

Înființare f ...citeste mai departe despre "Ce profit poți obține dintr-o spălătorie auto self-service. Banii pentru investiție, din fonduri europene nerambursabile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#idei afaceri, #spalatorie auto, #self service, #investitie, #profit , #Stiri Companii