Producatorul Candy Crush estimeaza valoarea sa la bursa la 7,56 miliarde de dolari

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 16:57
1343 citiri
Producatorul Candy Crush estimeaza valoarea sa la bursa la 7,56 miliarde de dolari

Compania britanica King Digital Entertainment, creatorul jocului video de succes "Candy Crush Saga", a anuntat, miercuri, ca a retinut un interval de pret de 21 pana la 24 de dolari pe actiune pentru listarea sa la bursa, ceea ce inseamna ca grupul ar valora maximum 7,56 miliarde de dolari, transmite Reuters.

In prospectul sau de listare la bursa, societatea a informat ca va emite 15,5 milioane de actiuni, in timp ce actionarii, printre care se numara fondul Apax Ventures, vor vinde 6,7 milioane de actiuni existente. Oferta publica initiala (IPO) care va fi derulata la New York Stock Exchange va permite societatii King Digital Entertainment, ce va fi inscrisa sub simbolul "KING", sa stranga 532,8 milioane de dolari la pretul maxim.

Infiintata in anul 2003, in Suedia, King Digital Entertainment a anuntat luna trecuta ca are intentia de a-si lista actiunile la NYSE pentru a strange fondurile necesare continuarii dezvoltarii sale.

Potrivit documentelor remise autoritatii bursiere americane (US Securities and Exchange Commission), cifra de afaceri a companiei a crescut pana la 1,88 miliarde de dolari, in 2013, de la 164 milioane de dolari, in 2012, in timp ce profitul net a urcat la 567,6 milioane de dolari anul trecut, de la 7,8 milioane de dolari in 2012.

King Digital Entertainment ofera peste 180 de jocuri in 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook si pe site-ul sau de Internet. Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descarcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, in 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#producator Candy Crush, #listare bursa King Digital Entertainment, #actiuni compania King Digital , #Stiri Companii