Un antreprenor roman atrage atentia: 3,1 milioane de angajati la privat sustin 18 milioane. Statul roman ar trebui sa faca ceva!

Luni, 27 Martie 2017, ora 07:18
1173 citiri
Un antreprenor roman atrage atentia: 3,1 milioane de angajati la privat sustin 18 milioane. Statul roman ar trebui sa faca ceva!
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania functioneaza in acest moment pe baza unui sistem de tipul piramida inversata, caci 3,1 milioane de angajati din sistemul privat sustin o economie care plateste salariile si asigurarile la 18 milioane de locuitori, asa ca statul roman ar trebui sa acorde o atentie deosebita grupei de muncitori care fac tara sa mearga, sustine antreprenorul Viorel Cretu.

El este CEO-ul companiei Wallor Wearables, care a creat portofelul inteligent, dotat cu GPS si sistem antifurt.

Viorel Cretu a facut pentru Ziare.com o scurta analiza a startup-urilor autohtone.

Antreprenorul arata ca astfel de firme sunt, de fapt, afaceri care pot sa se dezvolte foarte usor in afara pietei initiale, iar Romania a reusit in ultimii 6 ani sa depaseasca granitele si sa creeze produse recunoscute la nivel international.

Si nu numai atat. Antreprenorii la inceput de drum pot gasi finantare sau alte instrumente care le pot fi de ajutor in cadrul unor evenimente special gandite pentru startup-uri, ceea ce reprezinta un mare plus, in viziunea lui Viorel Cretu.

Cat despre avantajele Romaniei, omul de afaceri mentioneaza ca in tara noastra inca exista o forta de munca de inalta calitate, dar ieftina comparativ cu tarile din Europa de Vest. Totusi, avem un mare handicap: hatisul taxelor si impozitelor.

"Cred in continuare ca statul ar trebui sa imbunatateasca sistemul birocratic. Recunosc ca nu am mai lucrat cu statul roman de aproape 5 ani, dar urmaresc zilnic stirile si presiunea existenta pe sistemul privat este mult prea mare. Piramida inversata pe care sta Romania, in care doar 3,1 milioane de angajati in sistemul privat sustin o economie care plateste salariile si asigurarile la 18 milioane de locuitori, ar trebui sa atraga atentia asupra acestei categorii. Dupa parerea mea, ar trebui sa fie mai multa flexibilitate pentru aceasta categorie, mai putine taxe si birocratie si acces mai usor la fonduri europene", explica Viorel Cretu.

Ce rol ar trebui sa aiba statul in sprijinirea startup-urilor?

Viorel Cretu marturiseste ca a fost incantat de masurile luate anul trecut de Guvernul Ciolos pentru incurajarea investitiilor si pentru sustinerea micilor intreprinzatori.

"Asa cum am zis mai sus, taxele si birocratia pot distruge sau incuraja economia privata. Dar aici depinde foarte mult de sistemul politic actual. Avand o piramida inversata, un sistem politic social este normal sa fie ales intr-o comunitate in care doar 17% din populatie lucreaza in privat. Dar toate a ...citeste mai departe despre "Un antreprenor roman atrage atentia: 3,1 milioane de angajati la privat sustin 18 milioane. Statul roman ar trebui sa faca ceva!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#startup romania, #industrie startup romania, #economie privata romania, #romania piramida inversata , #Stiri Companii