Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Principele Radu impreuna cu viticultorii romani, intr-o vizita de curtoazie in Marea Britanie

Principele Radu impreuna cu viticultorii romani, intr-o vizita de curtoazie in Marea Britanie
Principele Radu a efectuat, in 15-17 septembrie, o vizita oficiala in Marea Britanie, insotit de reprezentantii unor companii viticole de prestigiu din Romania, informeaza Biroul de presa al regelui Mihai, intr-un comunicat transmis joi Agerpres.

In cursul vizitei, principele Radu a avut intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Marea Britanie, ai corpului diplomatic, precum si cu personalitati ale societatii civile.

Luni, principele Radu a luat parte la dineul oferit de Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, iar marti a participat la un eveniment de promovare a companiilor viticole romanesti, gazduit de Institutul Cultural Roman.

Evenimentul de prezentare a vinurilor romanesti pe piata britanica a avut loc in prezenta unui mare numar de invitati, printre care s-au numarat Greg Hands, ministru pentru relatia cu Parlamentul, inalti oficiali guvernamentali britanici, membri ai Parlamentului de la Westminster, reprezentanti ai City-ului londonez, ambasadori si membri ai corpului diplomatic acreditat la Londra, oameni de afaceri, importatori de vinuri, jurnalisti, se arata in comunicatul citat.

Cu aceasta ocazie, principele Radu s-a adresat audientei, subliniind rolul Casei Regale in mentinerea traditiei viticulturii romanesti si in impunerea unor standarde ridicate de calitate, precum si in promovarea produselor romanesti pe pietele externe.

De asemenea, principele i-a oferit ambasadorului Romaniei, in numele regelui Mihai, in semn de apreciere pentru activitatea in slujba statului roman si a promovarii intereselor Romaniei in strainatate, o amfora executata de Apulum Alba Iulia, avand gravat cifrul regelui.

Vizita principelui Radu in Marea Britanie constituie cel de-al zecelea periplu extern al familiei regale in acest an. In luna februarie, principii Radu si Nicolae au vizitat Turcia iar in luna martie, principesa Margareta si principele Radu au vizitat Marea Britanie. In luna aprilie, principii Radu si Nicolae au efectuat o vizita in Regatul Suediei si in aceeasi luna principesa Margareta si principele Radu au vizitat Statul Israel.

De asemenea, in luna mai, principesa Margareta si principele Radu au efectuat o vizita in Regatul Hasemit al Iordaniei iar in luna iunie, principele Radu s-a aflat intr-o vizita in Regatul Maroc. In luna iulie, principesa Margareta si principele Radu au vizitat Marea Britanie, in aceeasi luna principele Nicolae aflandu-se in Italia.

In luna septembrie, principele Nicolae a efectuat o vizita in Germania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1219 ori