Primul showroom Exalco din România, deschis în Otopeni

Miercuri, 24 Mai 2023, ora 19:35
132 citiri
Primul showroom Exalco din România, deschis în Otopeni
FOTO: exalco.ro

Exalco România, parte a grupului elen Exalco SA, liderul pieței de profile de aluminiu din Grecia, cu activitate în peste 35 de țări, a inaugurat primul său showroom din România, care va deservi capitala și județele învecinate. Showroom-ul are o suprafață de 230 mp, iar clienții și partenerii Exalco vor fi asistați de o echipă formată din 8 consultanți. Investiția totală în noua locație se ridică la aproximativ 100.000 euro.

Noul showroom, care marchează și aniversarea a 20 de ani de prezență a brandului Exalco în România, se află în Otopeni, pe Calea Bucureștilor, nr. 252, aproape de Aeroportul Internațional Henri Coandă. Astfel, inclusiv clienții și partenerii din alte orașe ale țării au acces rapid și facil la noua locație.

„După 20 de ani de prezență în România, am decis că era momentul pentru a deschide și un showroom, cu ajutorul căruia să ajungem mai ușor la clienții finali. Experiența din showroom-urile pe care le avem în Grecia ne-a demonstrat că, atunci când un client intră în contact cu produsele noastre, rata de achiziție crește considerabil, așa că era normal să facem acest pas de a deschide unul și în România. După o perioadă destul de agitată din punct de vedere economic, considerăm că este momentul oportun pentru a ne extinde și consolida afacerile în Europa, iar primul pas trebuia făcut în România, una dintre cele mai importante piețe ale grupului elen, după piața din Grecia.”, a declarat la deschiderea showroom-ului, John Kantonias, președintele Exalco SA.

Showroom-ul inaugurat în Otopeni nu va rămâne singurul din țară, compania având planuri de a se extinde în toate regiunile importante ale țării.

„Exalco România a investit mai mult în segmentul B2B, dar a venit momentul să întărim contactul și cu consumatorul final. De cele mai multe ori, clientul nu este convins să opteze pentru un anume produs până când nu se convinge personal de calitatea și performanțele acestuia, prin contact și testare directă. Am început cu acest showroom care să deservească Bucureștiul și județele din vecinătatea lui. Pentru următorii doi ani, avem în plan să deschidem showroom-uri în Cluj, în Timișoara și în Iași, pentru a acoperi zonele în care avem deja colaboratori. În toate aceste showroom-uri, clienții nu vor găsi doar produsele noastre, ci vor avea la dispoziție și servicii de consultanță din partea angajaților noștri”, explică Dimitris Michailidis, Managing Director Exalco România.

Exalco România dispune, din 2008, de un depozit de circa 8.000 mp și de o clădire de birouri de 1300 mp, localizate în Bragadiru, investiție de aproximativ 7 milioane Euro. Astfel toate produsele expuse în showroom-ul companiei sunt disponibile imediat pentru clienții care își doresc un produs anume.

„Piața este într-o continuă schimbare, iar clienților dorim să le punem la dispoziție permanent toate elementele de evoluție și noutate dezvoltate de noi. Prin urmare, orice produs nou creat de Exalco va fi expus și în showroom”, a mai precizat Dimitris Michailidis.

Compania s-a consacrat pe piața locală în special pentru sistemele de profile de aluminiu pentru ferestre, uși și fațade cu geam termoizolant, o alternativă mult mai durabilă, prietenoasă cu mediul, cu o gamă de aplicații și nivele de performanță superioare profilelor din PVC care au dominat, prin volumele tranzacționate în perioada precedentă, piața din România.

Exalco România oferă sisteme din aluminiu de calitate superioară atât pentru piața de construcții rezidențiale, cât şi pentru piața de construcții comerciale și industriale. Colaborarea cu arhitecții, antreprenorii şi proprietarii clădirilor pe durata etapelor de proiectare, bugetare şi de construcție duce la oferirea de soluții optime, incluzând: Sisteme Ferestre și Uși; Sisteme Uși de Intrare; Sisteme Glisante; Perete Cortină – Fațade; Sisteme Umbrire; ExalcoBond – Panou compozit din aluminiu; Sistem de balustradă; Sistem Compartimentări interioare, Sistem Armonice și Profile Industriale.

Exalco SA este o afacere de familie, înființată în Grecia în anul 1973, specializată în producția de profile de aluminiu, fiind liderul în domeniul extrudării aluminiului din Grecia.

De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
Mai multe țări din Europa de Est au fost afectate vineri, 21 iunie, de o pană de curent importantă, din cauza temperaturilor ridicate. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia și cea mai mare...
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Vești bune pentru o categorie de români: vor primi câte 700 de lei în cont. Președintele Klaus Ioahnnis tocmai a semnat decretul prezidențial. Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru...
#exalco, #showroom, #otopeni, #deschidere showroom , #Stiri Companii

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  3. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  4. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  5. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  6. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  7. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  10. Firma unei femei de afaceri condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor pune garduri de milioane de euro pe banii unei primării din Capitală