Primul eveniment de business networking din Romania dedicat pietei regionale

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 12:56
1249 citiri
Primul eveniment de business networking din Romania dedicat pietei regionale
Foto: Businessdays.ro

Primul eveniment de afaceri dedicat culturii antreprenoriale din Europa Centrala si de Est, CEE Entrepreneurship Summit 2015, se va derula la Cluj-Napoca, intre 14 si 16 octombrie.

Evenimentul va reuni peste 1.000 de participanti, peste 100 de speakeri si va beneficia de sustinerea a peste 100 de parteneri. Evenimentul este destinat deopotriva promovarii mediului de afaceri si expunerii oportunitatilor de business de pe pietele locale din cele patru regiuni ale tarii, prin facilitarea interactiunilor dintre investitori, antreprenori, manageri, experti, reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale.

Participantii vor avea ocazia de a asista la: conferinte, prezentari, 16 sesiuni de matchmaking (dedicate delegatiilor straine, in decursul carora se estimeaza ca vor exista peste 500 de intalniri formale intre participanti), workshopuri cu studii de caz, workshopuri speciale (focalizate pe teme de dezvoltare personala), masterclass-uri (sesiuni sustinute de experti, de nivel avansat), sesiuni de business networking, doua seri speciale de business networking (seri destinate in special facilitarii contactelor intre participantii straini si mediul de afaceri local, organizate in parteneriat cu mai multe camere de comert bilaterale, ambasade, consulate, cluburi si asociatii de oameni de afaceri), o seara speciala de coaching si trei seri de VIP networking, la care participarea se va face pe baza de invitatie si unde se vor regasi o parte din parteneri, o parte dintre speakeri si reprezentanti din elita mediului de afaceri local si regional.

Evenimentul va include, de asemenea, vizitarea unpor parcuri industriale si logistice din localitatile Cluj-Napoca, Dej, Jibou, Targu Mures, Sibiu, Oradea si Medias, lista acestora fiind deocamdata in curs de definitivare.

Participantii straini vor avea posibilitatea de a-si promova afacerea la eveniment si/sau in materialele destinate participantilor, precum si de a oferi interviuri sau de a avea interventii in cadrul conferintelor Business Days. Toate evenimentele Business Days sunt organizate dupa realizarea unei cercetari pentru identificarea nevoilor, problemelor si provocarilor cu care se confrunta mediul de afaceri din regiunea in care urmeaza sa se desfasoare fiecare editie a evenimentului. Ulterior, temele manifestarilor sunt alese in concordanta cu rezultatele relevate de fiecare studiu.

Studiul Business Days arata ca principalul atu al regiunii centrale si de nord este calitatea resurselor umane

In luna august 2015 a fost realizat un studiu pe un esantion de 206 de persoane din regiunea centrala si de nord a tarii. Dintre cei intervievati 43,5% au fost antreprenori, 38,9% manageri, factori de decizie din companii, 13 % profesionisti, specialisti, experti, consultanti.

Principalul atu al acestei regiuni care a fost mentionat de respondenti este calitatea resurselor umane, nivelul inalt de pregatire a fortei de munca, cunoasterea a cel putin unei limbi de circulatie europeana, seriozitatea, harnicia si mentalitatea pozitiva a oamenilor din regiune, intarita de o atitudine prooccidentala, de o toleranta ridicata si de multiculturalitatea care caracterizeaza zona.

Alte atuuri sunt pozitionarea geografica, accesul relativ usor spre Europa de Vest, existenta unui numar mare de parcuri industriale si logistice, existenta unor centre universitare puternice (in special Cluj-Napoca si Timisoara), numarul mare de investitori si de companii straine prezente in regiune (care este principalul pol de atractie a investitiilor straine dupa Capitala), precum si potentialul de crestere economica si costul accesibil al fortei de munca.

Principalele oportunitati de afaceri sunt, potrivit respondentilor, in IT&C (80% dintre raspunsuri), dezvoltarea de software (peste 65%), turism, servicii si educatie. In ceea ce priveste modul in care oamenii de afaceri locali se raporteaza la schimburile economice transfrontaliere, acestia, in proportie de peste 20%, fie cauta investitori, fie parteneri pentru export, fie sa deschida filiale/sucursale/reprezentante. pe de alta parte, peste 25% spun ca nu sunt interesati deocamdata de parteneriate cu companii straine.

In ceea ce priveste provocarile cu care se confrunta, oamenii de afaceri locali au mentionat birocratia excesiva (57,3%), sistemul stufos de taxare si reglementare din Romania (56,5%), impredictibilitatea fiscala (52,7%), lipsa infrastructurii logistice si de transport (37,4%), zelul si injustetea organelor de control ale statului (36,6%).

Nevoile cel mai adesea mentionate au fost, in ordine descrescatoare, dezvoltarea si motivarea personalului, managementul si coordonarea echipei, taxarea si fiscalitatea, dezvoltarea abilitatilor de vanzare si de negociere, precum si leadershipul.

Inscrierile pentru toti cei care vor sa participe la CEE Entrepreneurship Summit 2015, Cluj sunt deschise de la inceputul acestei luni. Pana pe data de 27 septembrie 2015, ora 23.59, este in vigoare oferta de tip early-bird, prin care oricine poate participa la eveniment cu o reducere de 15% la orice tip de acces.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#eveniment business networking Romania, #eveniment business piata regionala , #Stiri Companii