Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primavera Digital Group (PDG) devine unic actionar al InternetCorp

Primavera Digital Group (PDG) devine unic actionar al InternetCorp
Preluarea InternetCorp SRL marcheaza inceputul unui process de extindere la nivel european, prin crearea de sinergii cu alte companii din portofoliul PDG.

InternetCorp, unul dintre cei mai importanti publisheri din Romania si una dintre cele mai mari regii de vanzari de pe piata de media, a fost preluat integral de grupul paneuropean de media si marketing Primavera Digital Group (PDG) din Finlanda.

Intrarea PDG in actionariatul InternetCorp marcheaza inceputul unei etapeurmatoare de crestere pentru business-ului fondat in Romania in urma cu 15 ani, in contextul in care sinergiile la nivel de grup si expunerea europeana vor genera multiple oportunitati de business si fluxuri de venituri. Managementul InternetCorp va fi asigurat in continuare din functia de CEO de Raluca Mateiu, care a preluat conducerea in anul 2014 si care a trasat constant noi directii pentru companie. InternetCorp va continua sa se concentreze pe directii strategice precum jurnalismul de calitate, sustenabilitate, tehnologie si inovatie.

InternetCorp activeaza pe piata de publishing online din Romania prin patru divizii de continut: business, stiri, lifestyle si target feminin, dar si prin divizia de evenimente. Principalele publicatii detinute de catre InternetCorp sunt wall-street.ro, start-up.ro, kudika.ro, retail.ro, garbo.ro si 9am.ro. De asemenea, compania are in portofoliu marketplace-uri pentru antreprenori si specialisti BizTool.ro, dar si platforma de evenimente virtuale IC Events. Principalele evenimente organizate de catre InternetCorp sunt Future Banking, ecomTEAM si Retail Arena. Astfel, portofoliul integral al InternetCorp acopera o plaja vasta de domenii, prezentand numeroase oportunitati de dezvoltare pe mai multe paliere, iar noul actionariat are posibilitatea de a facilita o crestere accelerata.

Printre primele proiecte gandite in noua structura de actionariat se numara transformarea celor mai de impact conferinte organizate de InternetCorp in evenimente regionale de mare anvergura, lansarea platformei de evenimente virtuale IC Events in Europa, precum si dezvoltarea unor parteneriate media si de comunicare cu alte companii din portofoliul PDG, parteneriate ce vor crea conditiile pentru o crestere accelerata pentru toate palierele de business.

Primavera Digital Group (PDG) a preluat pachetul integral de actiuni al InternetCorp, anterior detinut de un fond de investitii sustinut de 3TS Capital Partners si de Mihai Seceleanu, unul dintre fondatorii companiei. "3TS este mandru de cresterea InternetCorp din ultimii ani si am dori sa le multumim tuturor membrilor echipei, clientilor, partenerilor si tuturor care au contribuit la succesul companiei. Momentul acesta marcheaza al doilea exit din Romania pentru noi in 2021, dupa exitul Green Horse Games catre Tencent. Vom continua sa fim investitori activi in Romania, pentru ca am descoperit foarte multe oportunitati, talent si inovatie", a spus Pekka Maki, Managing Partner 3TS Capital Partners.

"InternetCorp este deja o companie reprezentativa in Romania si va contribui la portofoliul european al PDG cu insight-uri, creativitate, date si venituri. PDG ofera unelte esentiale pentru inovatori, fondatori, executivi, investitori,consultanti, oficialitati publice, studenti si consumatori din toata Europa. Introducerea InternetCorp in portofoliul PDG este un pas important pentru Primavera Digital Group in ambitia de a deveni principala destinatie pentru toti cei pasionati de inovatie, disrupere, tehnologie emergenta, sustenabilitate, startup-uri si investitii. Desi nu a fost lansata inca public, PDG va deveni principala destinatie pentru inovatori", a declarat CEO-ul PDG Group, Bernhard Hafenscher.

"Le uram bun venit Ralucai Mateiu si echipei ei talentate de la InternetCorp in cadrul PDG pentru a construi viitorul impreuna".

Despre InternetCorp

InternetCorp este unul dintre cei mai mari jucatori din industria romaneasca de publishing online. Cu o echipa de peste 50 de oameni si mai bine de 15 ani de experienta in online si organizarea de evenimente, InternetCorp a lansat produse media de referinta in mai multe categorii, printre care se numara Wall-Street.ro (economic-financiar), start-up.ro (antreprenoriat si tehnologie), kudika.ro (lifestyle), futurebanking.ro (fintech si banking), 9AM.ro (generalist) sau retail.ro (retail si FMCG).

Despre Primavera Digital Group

Primavera Digital Group (PDG) este un grup european de media, digital marketing, data research si servicii financiare. Grupul a fost creat pentru a oferi servicii companiilor de tehnologie in cautare de inovatie si crestere, in orice stadiu de dezvoltare s-ar afla.

Despre 3TS Capital Partners

3TS Capital Partners este unul dintre principalele firme din Europa de venture capital si private equity cu un focus pe tehnologie. 3TS ofera capital de crestere pentru business-uri mici si mijocii in sectoare vibrante precum tehnologie, internet sau media & comunicare. Investitorii in cadrul fondurilor anterioare si actuale ale 3TS au fonduri de peste 300 de milioane de euro, iar printre acestia se numara EIF, EBRD, Cisco, OTP, Sitra, 3i si KfW, dar si multi altii.
Afla mai multe: www.3tscapital.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 589 ori