Premiera: Coca-Cola vorbeste despre obezitate intr-o reclama TV

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 11:40
2361 citiri
Premiera: Coca-Cola vorbeste despre obezitate intr-o reclama TV
Sursa foto:Los Angeles Times

Producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola a lansat, luni, pentru prima data la televiziunile din SUA, un spot publicitar care abordeaza obezitatea.

Reclama de doua minute evidentiaza palmaresul companiei in producerea de bauturi cu un nivel scazut de calorii si le reaminteste consumatorilor ca toate alimentele contin calorii, relateaza BBC News.

Spotul vine in urma presiunilor tot mai mari asupra industriei de bauturi racoritoare. Primaria orasului New York se pregateste sa interzica vanzarea de bauturi cu un continut mare de zahar in restaurante, cinematografe si stadioane.

Coca-Cola a precizat ca reclama nu a fost facuta ca raspuns la criticile aduse industriei bauturilor racoritoare, ci este un efort de sporire a nivelului de constientizare.

Nu este pentru prima data cand gigantul cu sediul in Atlanta se foloseste de reclame pentru a aborda aceasta chestiune, dar este o premiera pentru televiziune.

"Exista un important schimb de opinii despre obezitate, iar noi vrem sa luam parte la aceste schimb de opinii", a declarat, citat de AP, Stuart Kronauge, director general al Coca-Cola pentru America de Nord.

In spotul publicitar se explica faptul ca reprezentantii companiei lucreaza la dezvoltarea unor indulcitori cu un gust mai bun si cu un nivel scazut de calorii.

"Toate caloriile conteaza, indiferent de unde vin", se mai spune in spot. "Daca mananci si bei mai multe calorii decat cele pe care le consumi, vei lua in greutate", adauga textul reclamei.

Compania va lansa in a doua parte a acestei saptamani un alt spot despre arderea caloriilor.

Totusi, Mike Jacobson, director executiv al Centrului pentru Stiinta in Interes Public, a spus ca daca grupul este cu adevarat serios in a combate obezitatea, atunci ar trebui sa nu mai lupte impotriva unei taxe pe bauturile sale.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Coca Cola obeziatte, #bauturi Cola obezitate, #reclama Coca Cola obezitate , #Stiri Companii