Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Poziția corectă a spatelui când stai la birou: 10 sfaturi

Poziția corectă a spatelui când stai la birou: 10 sfaturi


Postura incorectă a corpului poate genera disconfort și poate fi cauza a numeroase afecțiuni de sănătate, cu precădere afecțiuni ale spatelui, dar și ale sistemelor muscular, osos sau cardiovascular. Și cum din ce în ce mai mulți oameni petrec cel puțin opt ore pe zi la birou, în fața computerului, poziția corectă a spatelui este extrem de importantă.

Dacă și tu te numeri printre cei care își petrec un număr considerabil de ore în fața calculatorului, la birou, te invităm să descoperi câteva sfaturi pentru protejarea sănătății și menținerea unei poziții corecte a spatelui.

1. Acordă atenție poziției spatelui

Spatele trebuie să fie întotdeauna lipit de spătarul scaunului. În cazul în care

scaunul nu este prevăzut cu o formă ergonomică, poți utiliza o pernă pentru a susține zona lombară și pe care să o fixezi pe spătarul scaunului.

2. Asigură-te de unghiul de îndoire a coatelor

Pentru a te asigura că spatele este într-o poziție corespunzătoare, coatele trebuie să formeze un unghi de 90 de grade cu corpul, în timp ce antebrațele și mâinile trebuie să formeze o linie dreaptă. În acest fel, vei reuși să-ți protejezi și încheieturile.

3. Calculează distanța șezutului față de spătar

Pentru ca spatele tău să poată lua forma pernei lombare sau a spătarului ergonomic al scaunului, distanța dintre șezut și spătar trebuie să fie de aproximativ 5-8 centimetri.

4. Ține genunchii îndoiți

Unghiul de îndoire al genunchilor trebuie să aibă 90 de grade, în timp ce genunchii vor fi la un nivel mai jos față de cel al coapselor. Pentru a te asigura că reglezi corespunzător poziția picioarelor în timp ce stai la birou, lasă un spațiu de circa 2-3 centimetri între marginea scaunului și spatele genunchilor.

5. Folosește un suport pentru picioare

Dacă șoldurile și coapsele sunt aliniate, iar genunchii se află puțin mai jos decât acestea, tălpile trebuie să atingă podeaua. Ajustează scaunul de birou în înălțime și folosește un suport pentru picioare, în cazul în care reglajul acestuia nu reușește să-ți țină tălpile perpendiculare pe podea.

6. Menține poziția corectă a gâtului

Secretul unei poziții corecte a gâtului constă în alinierea urechilor cu umerii. În acest fel vei reuși să păstrezi un unghi corect și față de monitor.

7. Stai la o distanță corectă față de monitor

Distanța corespunzătoare față de monitor este de 40-50 centimetri, în funcție de poziția acestuia și de înălțime. Atâta vreme cât coatele, încheieturile și gâtul se află într-o postură corectă, distanța potrivită față de monitor devine un aspect firesc.

8. Poziționează corect mouse-ul și tastatura

Mouse-ul și tastatura vor fi așezate în așa fel încât coatele tale să fie paralele și să formeze un unghi de 90 de grade cu corpul, timp în care antebrațele și încheieturile sunt întinse.

9. Folosește corect telefonul la birou

Durerile de spate și de gât sunt provocate adesea de folosirea incorectă a telefonului mobil, mai cu seamă de poziționarea acestuia între umăr și ureche. Pentru a evita această greșeală ce te-ar putea costa sănătatea musculară sau osoasă, folosește corect telefonul mobil și optează pentru o pereche de căști.

10. Alege un scaun de birou potrivit pentru o poziție corectă

Cele mai bune scaune pentru birou sunt acelea special concepute pentru șezutul îndelungat în această poziție. Prin urmare, scaunele ergonomice pentru birou sunt cea mai bună opțiune pentru poziția corespunzătoare a spatelui în timpul petrecut la birou. Ergonomia unor astfel de piese permite adaptarea formei, a înălțimii și a poziției scaunului, în așa fel încât poziția la birou să fie una naturală.

Ține cont de toate sfaturile menționate mai sus pentru poziția corectă a spatelui la birou și te asigurăm că durerile de spate vor fi doar o problemă a trecutului. Dacă la acestea se mai adaugă și ridicarea de pe scaun timp de 10 minute la fiecare oră de lucru, este ideal!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 354 ori
Citeste mai multe desprescaun scaun ergonomic pozitie scaun