Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana nu face disponibilizari in 2012

Posta Romana nu face disponibilizari in 2012


Posta Romana nu va efectua disponibilizari colective in acest an, a declarat directorul companiei, Ion Smeeianu.

"In acest moment, nu se intentioneaza a fi facute disponbilizari colective sau reduceri salariale pentru restul anului 2012 , in afara de cele naturale (demisii,
pensionari etc.)", a declarat in cadrul unui comunicat de presa oficialul Postei Romane.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a facut marti o declaratie similara, spunand ca Executivul nu a luat nicio decizie referitoare la diminuarea salariilor angajatilor de la Compania Nationala Posta Romana sau la disponibilizari de personal.

Totusi, ministrul a spus ca privatizarea Postei Romane, asa cum a fost discutata cu FMI, se poate face doar in conditiile in care compania este eficienta.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1379 ori