Posta Romana ar putea deveni operator mobil virtual

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 13:50
1614 citiri
Posta Romana ar putea deveni operator mobil virtual

Prezenta teritoriala extinsa a Postei Romane califica institutia sa poata deveni operator mobil virtual /MVNO/, a declarat, marti, Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

"Posta Romana, in acest moment, are o prezenta teritoriala extrem de masiva chiar si dupa reducerile de personal facute de comun acord cu Fondul Monetar International. Posta Romana are piata care ar putea justifica deschiderea unui asemenea MVNO, la fel si Serviciul National de Radiocomunicatii. Daca ne uitam la partea cealalta a businessului, si ma refer aici la marii operatori, dupa cum ati vazut si in dezbaterile de la ANCOM cu alte ocazii, exista o mare temere pe de o parte, dar acestia gasesc si un potential de business pe care il pot face cu furnizorii de servicii MVNO pentru ca businessul acesta, pe langa faptul ca se adreseaza furnizorului de platforma catre clienti, mai vorbim si despre un business colateral extrem de important intre furnizorul de platforma si operator", a afirmat Fecioru.

Potrivit oficialului, pe viitor ar putea exista obligatia pentru operatorii de telefonie mobila pentru a accepta si platforme MVNO.

Analistii straini estimeaza ca numarul conexiunilor globale MVNO va ajunge, pana in 2015, la 85,6 milioane.

Publicatia Comunicatii Mobile, alaturi de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si Consiliul Concurentei, organizeaza, marti, prima dezbatere publica pe subiectul provocarilor Mobile Virtual Network Enabler /MVNO/ in industria telecom din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Posta Romana MVNO, #Posta operator mobil virtual , #Stiri Companii