Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pornirea unei afaceri in constructii: 5 utilaje necesare

Pornirea unei afaceri in constructii: 5 utilaje necesare


Succesul unei afaceri in domeniul constructiilor depinde de o multitudine de factori, precum valoarea de baza a investitiei, cererea de servicii de constructii in zona in care alegi sa activezi sau alegerea unor muncitori profesionisti. Desigur, sunt multe lucruri de luat in considerare atunci cand incepi o astfel de afacere, dar un lucru care nu trebuie omis sunt utilajele ce vor trebui procurate.

O afacere in constructii depinde foarte mult de un plan bine pus la punct, dar aceasta nu poate functiona fara cateva materii prime, printre care se numara si utilajele. Pentru a putea executa lucrari, vei avea nevoie de materiale, asa ca este foarte important sa stii ce fel de utilaje sunt esentiale pentru orice fel de activitati din domeniul constructiilor.

1.Excavatoare

Primul pas in constructia unui imobil este efectuarea fundatiei, iar pentru aceasta este nevoie de sapaturi. Cu cat cladirea se va intinde pe o suprafata mai mare, cu atat mai mult vei avea nevoie de utilaje speciale pentru a executa aceste sapaturi. De aceea, excavatoarele sunt indispensabile pentru o firma de constructii.

Cu ajutorul acestora, vei putea pregati terenul pentru ridicarea fundatiei prin efectuarea de sapaturi la o adancime si pe o suprafata mai intinsa. Excavatoarele pe roti sunt cele mai recomandate dar, in momentul in care vei organiza un santier de mai mari dimensiuni, poti lua in considerare si un excavator pe senile.

2.Placi compactoare si alte utilaje de nivelare

Constructia trebuie sa se desfasoare pe un teren fara denivelari, cat mai uniform, pentru a asigura consolidarea fundatiei si ridicarea unei cladiri cat mai rezistente. De aceea, vei avea nevoie de utilaje care sa ajute la nivelarea terenului.

Prin folosirea de placi compactoare de cea mai buna calitate, vei putea tasa si uniformiza zonele pe care se va construi, dar vei contribui si la sporirea rezistentei solului din jurul fundatiei sau a santurilor. De asemenea, astfel de lucrari previn alunecarea solului, infiltrarea apei si reduc sansele ca acesta sa fie afectat de inghet.

3.Buldozere

In anumite cazuri, terenul pe care urmeaza sa ridici noi constructii gazduieste deja cladiri mai vechi care vor trebui demolate. De aceea, un utilaj precum buldozerul va fi absolut necesar pentru a realiza astfel de lucrari. Acesta poate fi utilizat pentru demolari complete si nu numai.

In cazul in care vei executa lucrari de intretinere asupra unei cladiri existente si numai anumite parti din aceasta vor trebui daramate, poti utiliza un buldozer. Vei avea nevoie de un muncitor calificat sa opereze asemenea utilaje, deoarece lucrarile de demolari partiale necesita un grad ridicat de precizie.

4.Motostivuitoare si utilaje de transport

Pentru a lucra mai usor cu materialele de constructii, transportul acestora trebuie asigurat in intregul perimetru al santierului. Prin achizitionarea de motostivuitoare sau alte utilaje asemanatoare, transportul materialelor nu va mai fi o problema. Aceste instrumente utile vor usura procesul de constructie si vor fi de mare ajutor pentru muncitori.

5.Macarale

O macara este indispensabila pentru constructia de cladiri inalte, pentru a putea transporta materiale necesare lucrarilor executate la mare altitudine. In general, este recomandata achizitionarea unui asemenea utilaj doar in cazul in care iti doresti sa realizezi lucrari mai complexe, atunci cand compania ta are deja o serie la proiecte la activ. Totusi, este util sa iei in considerare adaugarea unei macarale printre utilajele tale uzuale.

Aprovizionarea cu toate utilajele de constructii necesare este un pas important in dezvoltarea unei afaceri. Asigura-te ca alegi produse de calitate, care vor asigura siguranta angajatilor tai si vor putea ajuta la constructia unor cladiri rezistente.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 963 ori
Citeste mai multe despreafacere pornire afacere constructii