Plexus anunta deja extinderea noii fabrici de la Oradea, in care a investit peste 22 de milioane de euro

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 17:50
5161 citiri
Plexus anunta deja extinderea noii fabrici de la Oradea, in care a investit peste 22 de milioane de euro
Plexus are deschise linii de productie in parcul industrial Oradea

Producatorul american de componente electronice Plexus a deschis in Oradea un centru de dezvoltare solutii de test pentru productia de electronice, care se adauga fabricii inaugurate recent.

In noul centru, prin care extinde serviciile furnizate din Romania, Plexus a investit circa 740.000 de euro (un milion de dolari), care se adauga celor peste 22 de milioane de euro (30 de milioane de dolari) investiti in noua fabrica, unde vor lucra in prima faza peste 300 de angajati.

Laborator de design si dezvoltare a solutiilor de test aflat este cadrul facilitatii de productie deja existente in Oradea. Echipa nou formata va colabora indeaproape cu centrele de design Plexus din Darmstadt, Germania si Livingston, Marea Britanie.

Noul centru, complet operational, va aduce, deocamdata, pana la 25 de locuri de munca pentru ingineri specializati in dezvoltarea solutiilor de test. Serviciile oferite de echipa din Oradea vor include: dezvoltarea strategiilor de test, boundary scanning, teste de fiabiliate in conditii controlate de mediu si teste functionale si in circuit (ICT).

Echipa de dezvoltare a solutiilor de test va raporta direct unui manager functional din Oradea si va fi parte integranta a echipei de inginerie de test certificata ISO 9001 care este alcatuita din peste 300 de ingineri de design, dintre care 70 sunt specialisti de test.

"Comercializarea reprezinta o etapa determinanta in transformarea rapida a proiectelor in produse viabile. Executia reprezinta un element important in obtinerea unor costuri reduse si in realizarea unei tranzitii eficiente spre productia de volum. Formarea unei echipe de ingineri de dezvoltare a solutiilor de test in Oradea creste capabilitatile de comercializare ale companiei pentru clientii din regiunea EMEA. Acest lucru asigura clientilor nostri strategii de test exceptionale care le optimizeaza planurile de intrare pe piata in cel mai eficace mod posibil", a declarat Oliver Mihm, Vice-Presedinte Senior al Plexus Global Engineering Solutions.

La randul lui, Ronnie Darroch, Presedinte Regional EMEA a adaugat ca "dupa investitiile noastre in spatiile de productie din Scotia si Romania, extinderea ofertei de solutii de inginerie in Oradea demonstreaza angajamentul companiei Plexus fata de o strategie de dezvoltare pe termen lung in regiunea EMEA".

Plexus, prezent in Romania din 2009

Plexus a inceput operatiunile la Oradea in 2009, iar extinderea capacitatii de productie este necesara pentru acoperirea cererii din regiune.

Compania produce componente electronice pentru domeniul comunicatiilor, medical, industrial, al apararii, securitatii si al aviatiei, in fabricile din America de Nord, Europa si Asia.

Noua fabrica a companiei americane, in care a investit 30 de milioane de dolari, a fost deschisa a la jumatatea anului si este amplasata parcurile Eurobusiness Industrial Park Oradea, care au atrat, pana in prezent, investitii de peste 200 de milioane de dolari.

Printre companiile prezente in aceste parcuri industriale se numara, pe langa Plexus, si Emerson, Benevenuti, Celestica si AdePlast.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#plexus investitie, #parc industrial oradea, #plexus oradea, #Plexus investitie fabrica Oradea , #Stiri Companii