Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Planul de reorganizare a Oltchim va include vanzarea companiei

Planul de reorganizare a Oltchim va include vanzarea companiei


Planul de reorganizare a companiei de stat Oltchim (OLT), in insolventa, va prevede vanzarea companiei catre un cumparator eligibil, a anuntat marti combinatul chimic din Ramnicu Valcea.

"Strategia de reorganizare care va fi supusa aprobarii creditorilor presupune imbunatatirea in continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea si pastrarea echilibrului financiar al OLTCHIM precum si vanzarea OLTCHIM SA catre un cumparator eligibil", arata compania, intr-un comunicat transmis Bursei, potrivit Mediafax.

Pentru imbunatatirea rezultatelor financiare, compania vizeaza investitii tehnologice care sa duca la reducerea consumului de energie. Totodata, daca vor fi atrase alte surse de finantare Oltchim va reporni noi instalatii, potrivit comunicatului.

Autoritatile au incercat de mai multe ori, in ultimii ani, sa privatizeze compania, dar demersurile au esuat, cel mai recent anul trecut, din lipsa de oferte.

ombinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din actiuni, si se afla in insolventa din ianuarie 2013.

RomInsolv si BDO Business Restructuring, administratorii judiciari, vor prezenta in luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmeaza sa fie aprobat in martie.

Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, in principal ca urmare a majorarii exporturilor, dar si reducerii preturilor la titei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima data in ultimii trei ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1742 ori