Peste 3 milioane de dolari stranse de cetateni intr-o saptamana ca sa salveze o fabrica de ciocolata

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 12:36
1235 citiri
Peste 3 milioane de dolari stranse de cetateni intr-o saptamana ca sa salveze o fabrica de ciocolata
Foto: Facebook/Cadbury Dairy Milk

Dupa ce proprietarul Cadbury a anuntat ca va inchide fabrica de ciocolata din orasul neozeelandez Dunedin, o campanie la nivel national pentru salvarea fabricii a dus la strangerea a peste 4,7 milioane de dolari neozeelandezi (3,39 milioane de dolari americani) intr-o singura saptamana.

Pentru a impiedica mutarea fabricii in Australia, cetatenii obisnuiti s-au alaturat unei campanii pentru cumpararea unitatii care produce o serie de dulciuri foarte populare in Noua Zeelanda, relateaza miercuri DPA.

Anterior in cursul acestui an, proprietarul Cadbury, gigantul Mondelez (fost Kraft) a anuntat ca va inchide fabrica de ciocolata din Dunedin care produce branduri precum Jaffa, Pineapple Lump sau batoanele de ciocolata Buzz si Pinky. Anuntul a provocat indignare, intocmirea unei petitii publice, adunari de protest si chiar apeluri la boicotarea tuturor produselor Cadbury.

Decizia de a muta productia in Australia nu doar ca ar pune capat unei traditii de 150 de ani in orasul din sudul Noii Zeelande si ar provoca pierderea a 350 de slujbe, dar ar insemna si sfarsitul pentru productia locala a unora dintre bomboanele de ciocolata favorite ale neozeelandezilor.

"Fabrica de ciocolata a fost o parte integranta a industriei din Dunedin de cand cei mai multi dintre noi isi pot aduce aminte", a declarat consilierul local Jim O'Malley, fan declarat al Pineapple Lump.

"Mirosul, muncitorii, popularitatea turistica, faptul ca Cadbury era un exportator cu sediul la Dunedin sunt toate motive pentru care suntem atat de pasionati sa o luam inapoi", a spus el.

Totusi, intrucat proprietarii sustin ca in jur de 70% din produsele fabricate in Noua Zeelanda sunt exportate, in principal in Australia, unitatea este prea scumpa pentru a ramane in functiune. In pofida semnelor locale de solidaritate, Cadbury si-a mentinut decizia de a opri productia. Compania a aruncat insa un colac de salvare localnicilor din Dunedin saptamana trecuta, cand a cerut ca eventualele entitati interesate in fabricarea unor produse reprezentative la nivel local sa anunte acest lucru.

O'Malley a infiintat rapid Dunedin Manufacturing Holdings, un grup de voluntari care au incercat sa adune capital prin crowdfunding pentru pastrarea fabricii in Dunedin.

Desi a nevoie de 20 de milioane de dolari pentru a cumpara constructia si a relansa productia in interiorul fabricii Cadbury existente, el si-a propus un obiectiv initial de 5 milioane de dolari neozeelandezi pentru a atrage sprijinul comu ...citeste mai departe despre "Peste 3 milioane de dolari stranse de cetateni intr-o saptamana ca sa salveze o fabrica de ciocolata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#salvare fabrica ciocolata, #fabrica ciocolata Cadbury , #Stiri Companii