Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orice firma poate imprumuta bani unei alte societati. In ce conditii se pot acorda astfel de creditari?

Orice firma poate imprumuta bani unei alte societati. In ce conditii se pot acorda astfel de creditari?


Situatia economica a impins societatile comerciale sa-si caute surse de finantare in afara sistemului bancar, astfel ca au inceput sa apeleze la imprumuturile de la alte societati.

In teorie, oricare societate poate imprumuta oricare alta societate, totusi, pentru a eficientiza aceste operatiuni si pentru a respecta prevederile din Codul fiscal si din Codul civil, societatile trebuie sa fie atente la mai multe prevederi legale.

Dinu Petre, partener la casa de avocatura Cunescu, Balaciu si Asociatii, sustine si el ca, in practica, cel mai frecvent, societatile apeleaza la imprumuturi de la alte societati afiliate, din acelasi grup, in principal pentru finantarea/ sustinerea businessului desfasurat, deoarece un astfel de imprumut reprezinta un instrument mult mai practic si mai facil de obtinut in comparatie cu un credit bancar ce implica, pe langa costuri suplimentare, si o anumita birocratie din partea bancilor care, de cele mai multe ori, este excesiva.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1741 ori