Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orange Romania, in pericol sa fie amendata cu peste 10 milioane de euro pana la finele anului

Orange Romania, in pericol sa fie amendata cu peste 10 milioane de euro pana la finele anului
Dupa o investigatie care a durat mai bine de doi ani, Consiliul Concurentei ar putea amenda, in zilele urmatoare, compania Orange Romania cu peste 10 milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta pe piata de plati si reclame prin SMS.

Inca din a doua parte a zilei de joi, presa a publicat, pe surse, informatii cu privire la faptul ca Orange Romania a incasat de la Consiliul Concurentei o amenda uriasa, in cuantum de 1% din cifra de afaceri. Or, in conditiile in care - potrivit raportarilor de la Finante - anul trecut Orange a facut afaceri de peste 1,1 miliarde de euro, e lesne de inteles ca valoarea amenzii depaseste 10 milioane de euro.

Contatat de Ziare.com, directorul Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca, intr-adevar, s-a propus aplicarea de sanctiuni, dar ca inca nu s-a luat o decizie finala, in acest sens.

"Noi inca discutam, deci nu pot confirma aceasta informatie acum. Potrivit procedurii, a avut loc o audiere, se propune sanctionarea, iar conducerea Consiliului trebuie sa decida. La momentul de fata nu s-a decis. Vom decide pana la finele anului", ne-a precizat Bogdan Chiritoiu.

Inca din luna octombrie, Bogdan Chiritoiu anuntase ca exista aceasta propunere de sanctionare a Orange, apreciind ca in 2018 cuantumul amenzilor aplicate ar putea fi al doilea cel mai mare din istoria institutiei. Pana acum, cele mai mari sanctiuni le-a dat Consiliul Concurentei in 2011, cand a verificat benzinarii.

Inspectorii Consiliului Concurentei n-au pus in discutie peste noapte aplicarea acestei amenzi uriase, ci in urma unei investigatii pe care au inceput-o in primavara anului 2016, adica in urma cu mai bine de doi ani. La acel moment, institutia anunta ca face verificari pentru a stabili daca Orange se face sau nu vinovata de abuz de pozitie dominanta pe piata de plati si reclame prin SMS. ...citeste mai departe despre "Orange Romania, in pericol sa fie amendata cu peste 10 milioane de euro pana la finele anului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 771 ori