Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Opt din zece companii romanesti nu si-au recuperat TVA-ul din strainatate

Opt din zece companii romanesti nu si-au recuperat TVA-ul din strainatate

O proportie de 80% din companiile romanesti nu si-au recuperat taxa pe valoare adaugata (TVA) pentru activitatile din strainatate, ca urmare necunoasterii procedurilor, dar si a barierelor ligvistice, a declarat, vineri, Ionel Constantin, secretar general al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Ionel Constantin a precizat ca firmele romanesti se pot adresa camerelor de comert ale Romaniei din tarile respective pentru a solicita ajutorul in aceste demersuri, precizand ca aceste institutii au obligatia sa traduca si sa puna la dispozitia fiemelor romanesti normele legislative.

Oamenii de afaceri romani nu cunosc foarte bine legislatia tarilor respective si, totodata, nu sunt sprijiniti de legislatia noastra centrala, a mai spus secretarul general al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Acesta a precizat ca taxele percepute de camerele de comert se ridica la 100 euro, in timp ce valoarea TVA-ului recuperat este poate mult mai mare, a aratat Ionescu.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 916 ori