"Omul din umbra", Etienne Davignon scoate la lumina problemele Romaniei

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 15:36
4211 citiri
"Omul din umbra", Etienne Davignon scoate la lumina problemele Romaniei

Lider al Grupului Bilderberg si una dintre cele mai influente personalitati din lume, vicontele Etienne Davignon, este prezent zilele aceste in Romania intr-o vizita oficiala, cu scopul precis de a participa la conferinta intitulata "Europa, incotro?", eveniment organizat cu ocazia celebrarii a 20 de ani de la infiintarea Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma.

Grupul Bilderberg este o organizatie cu agenda globalista, ce include lideri politici din lumea occidentala, oameni de afaceri si academicieni. Este puternic exclusivist si se reuneste anual pentru a promova o apropiere intre Europa si Statele Unite ale Americii.

Inca de la sosirea in tara, presedintele Grupului Bilderberg, Vicontele Etienne Davignon, a tinut sa isi spuna punctul de vedere cu privire la situatia actuala a Romaniei.

"Toate guvernele din lume se straduiesc sa faca totul din ce in ce mai bine. Romania se descurca mai bine decat Statele Unite ale Americii in momentul de fata", a declarat, la sosirea pe aeroport, presedintele grupului Bilderberg.

Intrevederile din agenda presedintelui Bilderberg

La numai o zi de la sosirea in Romnaia, liderul Grupului Bilderberg a avut prima intalnire oficiala la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.

"Este important sa stiti ca presedintele este foarte respectat in cercurile europene. Este un jucator important si respectat in Consiliul Europei. A fost acolo de cateva ori. Este pozitiv modul in care promoveaza reformele", a subliniat vicontele Etienne Davignon.

O importanta remarca a liderului influentei organizatii a fost infrastructura slab dezvoltata din Romania, dar si lipsa absorbtiei fondurilor europene.

"Anul viitor cred ca va fi sfarsitul recesiunii, chiar si in tarile cu situatii dificile.Este total anormal ca o tara ca Romania sa foloseasca doar 20-25% din fondurile europene disponibile. Sunt sigur ca o mare parte din vina o poarta autoritatile romane, dar pentru cealalta parte este vina birocratiei din Uniune", a declarat vicontele.

De asemenea, in cursul zilei de joi, Etienne Davignon a participat la evenimentul organizat la Banca Nationala a Romaniei de Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma, unde a avut ce-a de-a doua intalnire oficiala, cu Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR.

Una din declaratiile vicontelui la sediul BNR a fost referitoare la faptul ca lumea a supravietuit crizei, insa nu a uitat sa atraga atentia asupra problemei somajului.

"Somajul ramane o problema care trebuie tratata. Stiu, circumstantele sunt dificile. Oamenii ne intreaba de ce au fost bani ca sa salvam bancile si nu mai sunt bani ca sa salvati oamenii", a spus vicontele.

El a mentionat si faptul ca UE trebuie sa ia in considerare schimbari competitive ale economiilor din care e formata daca vrea sa isi pastreze locul.

In agenda vicontelui Etienne Davignon a fost trecuta si vizita recenta la primul parc verde de birouri din Romania, West Gate, care gazduieste sediile unor companii multinationale precum Dacia Renault, Siemens sau Societe Generale.

Presedintele Grupului Bilderberg a vizitat West Gate impreuna cu Liviu Tudor, proprietarul parcului de birouri si secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma.

West Gate este compus din cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 75.000 de metri patrati.

"West Gate Park a fost dezvoltat inca din anul 2007 avand la baza conceptul de dezvoltare durabila. Certificarea ca primul parc verde de birouri a fost inca un pas in aceasta directie si ne propunem sa continuam investitiile in implementarea celor mai noi tehnologii de sustenabilitate, atat pentru spatiile de birouri, cat si pentru unitatile de locuit", a adaugat Liviu Tudor.

Seful Bilderberg se intalneste cu patriarhul Daniel

Dupa intalnirile cu presedintele Basescu, guvernatorul BNR si proprietarul parcului de birouri West Gate, Etienne Davignon se intalneste si cu patriarhul Daniel.

Nimeni nu se indoieste ca patriarhul este una dintre cele mai influente personaje din Romania, daca nu cumva, avind in vedere structura societatii romanesti, cel mai influent personaj. Asa ca o intilnire intre cei doi pare fireasca. Momentul in care aceasta intilnire are loc este insa deosebit de sensibil.

Cea mai puternica institutie care se opune atit proiectului Gold Corporation de la Rosia Montana, cit si proiectelor Chevron de exploatare a gazelor de sist este Biserica Ortodoxa Romina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Etienne Davignon, #seful Bilderberg Romania, #vizita Romania seful Bilderberg, #BNR seful Bilderberg , #Stiri Companii