Oamenii de afaceri cer sa nu fie adoptate noile taxe: Sunt lipsite de logica, se vor transforma rapid in cresteri de preturi

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 12:35
1374 citiri
Oamenii de afaceri cer sa nu fie adoptate noile taxe: Sunt lipsite de logica, se vor transforma rapid in cresteri de preturi
Foto: Arhiva Pixabay

Avalansa de masuri fiscal-bugetare anuntate, cu un impact semnificativ asupra intregii economii este inacceptabila si, in acelasi timp, este simptomul unei fracturi intre guvernanti si agentii economici, apreciaza Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.

Coalitia are 25 de organizatii membre, care angajeaza peste un milion de oameni si genereaza aproximativ 50% din Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei.

Revoltati de taxele pe care le-a anuntat Guvernul, oamenii de afaceri din Coalitie anunta, prin intermediul unui comunicat, ca statul ii consulta doar formal, fara a tine cont de parerile lor.

"Zvonurile care au circulat in ultima saptamana au fost confirmate de anuntul Ministerului Finantelor Publice, prin conferinta de presa sustinuta de ministrul Eugen Teodorovici si de publicarea propunerilor pe site-ul ministerului.

Mediului de afaceri i-au fost prezentate 57 de pagini de modificari substantiale, avand o singura zi la dispozitie sa le studieze si sa le inteleaga. Toate acestea in contextul in care doar in anul 2018 Codul Fiscal a suferit peste 200 de modificari", arata comunicatul coalitiei.

Intreprinzatorii nu stiu ce le va aduce ziua de maine

CDR isi exprima ingrijorarea extrema asupra faptului ca, in ultimele zile, piata a fost inundata de aceste zvonuri privind taxe care vor fi impuse companiilor pe ultima suta de metri, urmand a fi aprobate in ultima sedinta de guvern a acestui an.

"Aceste zvonuri, care au inflamat mediul de afaceri, reprezinta punctul culminant al unei politici constante de a lua decizii doar prin ordonante de urgenta si fara consultarea celor care urmeaza sa fie afectati.

Mai mult, declaratiile politice din ultimele zile nu au facut decat sa dea mai multa substanta acestor zvonuri. Nu este normal ca oamenii de afaceri, in loc sa-si poata inchide anul si sa se pregateasca pentru perioada urmatoare, sa fie fortati intr-un joc al zvonurilor din care sa nu inteleaga cum va arata viitorul, mai ales ca majoritatea companiilor si-au aprobat deja bugetele pentru 2019 cu luni de zile inainte", se arata in comunicatul oamenilor de afaceri.

Guvernul ignora prioritatile mediului economic. In schimb, ia masuri periculoase.

Mediul de afaceri astepta ca Parlamentul sa adopte o serie de amendamente la Codul Fiscal care au fost discutate timp de sase luni de zile si care creau mari probleme, cum este nivelul de deductibilitate al dobanzilor sau regimul sponsorizarilor.

Citeste mai departe despre "Oamenii de afaceri cer sa nu fie adoptate noile taxe: Sunt lipsite de logica, se vor transforma rapid in cresteri de preturi" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Coalitie Dezvoltarea Romaniei Guvern, #oameni de afaceri revoltati Guvern, #oameni de afaceri reactie Guvern masuri , #Stiri Companii