O mare putere mondială, lovitură majoră dată lui Putin: Nu mai face afaceri cu Rusia decât la nivelul minim din 1997

Joi, 25 August 2022, ora 00:11
798 citiri
O mare putere mondială, lovitură majoră dată lui Putin: Nu mai face afaceri cu Rusia decât la nivelul minim din 1997
Sancțiuni drastice luate de Marea Britanie contra Rusiei FOTO: Pro Active

De la începutul invaziei ordonate de Vladimir Putin în Ucraina, țările occidentale au impus pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, cu scopul de a o descuraja de la agresiunea sângeroasă. Acum, o mare putere mondială, Marea Britanie, i-a dat o puternică lovitură lui Putin, după ce și-a redus la minimum importurile de la Moscova, cel mai scăzut nivel de la începutul înregistrărilor din 1997.

Astfel, Marea Britanie, a cincea putere a lumii, cu un PIB de 3,2 trilioane de dolari în 2021, conform statisticilor date publicității de Banca Mondială, a avut importuri din Rusia de doar 33 de milioane de lire sterline în luna iunie 2022, potrivit Pro Active Investors.

De asemenea, pentru prima dată din ultimele decenii, Marea Britanie nu a contractat importuri de combustibili fosili din Rusia, iar importul tuturor mărfurilor a scăzut în comparație cu media pe 30 de zile din ultimele 12 luni.

Noul top 2021 al celor mai bogate țări din lume: China de pe locul 13 pe 2, după SUA. România succes, Rusia nu

Astfel, valoarea tuturor mărfurilor importate de Marea Britanie din Rusia a scăzut la 33 de milioane de lire sterline, cea mai scăzută din istoria înregistrărilor din 1997.

Ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, Marea Britanie a anunțat o serie de sancțiuni economice încă de la sfârșitul lui februarie 2022, inclusiv cele comerciale, care au intrat în vigoare cu luna martie.

O putere mondială umple visteria lui Putin: Afaceri cu Rusia cât Germania, Italia, Țările de Țos și Turcia la un loc

Să menționăm faptul că în anul 2021, Rusia a fost cel mai mare furnizor de petrol rafinat al Marii Britanii, reprezentând 24,1% din totalul importurilor. Moscova a livrat 5,9% din importurile totale de țiței ale Londrei și 4,9% din cele de gaze.

Importurile britanice de bunuri din Rusia au scăzut cu 97% în comparație cu cifra medie lunară din ultimele 12 luni.

Pentru comparație, în anul 2021, Marea Britanie a importat mărfuri din Rusia de 10,3 miliarde de lire sterline și a exportat de 3 miliarde de lire sterline. Londra a importat combustibili din Rusia (țiței, petrol rafinat, gaze) anul trecut de 5,2 miliarde de lire sterline. ...citeste mai departe despre "O mare putere mondială, lovitură majoră dată lui Putin: Nu mai face afaceri cu Rusia decât la nivelul minim din 1997" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Marea Britanie, #Marea Britanie Rusia, #Rusia Marea Britanie, #importuri petrol, #exporturi Rusia , #Stiri Companii