Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O companie din Cluj ofera solutii IT americanilor care produc avioanele de lupta F-16 si F-35

O companie din Cluj ofera solutii IT americanilor care produc avioanele de lupta F-16 si F-35
O companie IT cu sediul in Cluj-Napoca, Onyx Beacon, se numara printre furnizorii Lockeed Martin, una dintre cele mai mari firme de produse si servicii militare din lume, cunoscuta in special pentru fabricarea avioanelor de lupta F-16 si F-35.

Onyx Beacon a inceput colaborarea cu americanii in cadrul careia, in doua depozite din Orlando, Lockheed foloseste beaconi pentru a gestiona mai rapid si mai eficient echipamentele, piesele si coletele cu care lucreaza zilnic.

Beaconii sau "balizele", asa cum poate fi tradus termenul, sunt dispozitive de marimea unui portofel sau mouse, in functie de model, care folosesc tehnologia Bluetooth si pot trimite pe telefon sau tableta informatii legate de locul in care se afla obiectul pe care beacon-ul este montat sau pur si simplu informatii despre acel obiect, indiferent de format.

Solutia celor de la Onyx este potrivita in numeroase domenii, de la turism la marketing si de la gestionarea de stocuri pana la activitatea unui muzeu.

Conceptul le-a atras atentia si americanilor de la Lockheed Martin. Americanii au inceput cu cateva luni in urma un proiect-pilot in cadrul caruia au inceput utilizarea beaconilor si a sistemului Tracko in doua depozite din Orlando. Proiectul pilot a reusit, iar acum colaborarea continua.

"Noi, dincolo de faptul ca producem beaconi Bluetooth, avem si o solutie integrata care se numeste Tracko. Aceasta solutie foloseste beaconii impreuna cu o platforma software si devine astfel o solutie RTLS, adica Real Time Locating Service. Asta inseamna localizarea unor obiecte in spatii inchise cum ar fi depozitele sau mall-urile.

Asta nu se poate face altfel, cu GPS-ul de exemplu, iar ceea ce e nou la noi e faptul ca folosim tehnologia bluetooth", spune Claudiu Rusu, Marketing and Communications Manager la Onyx Beacon.

O astfel de solutie poate reduce timpii de gestionare a coletelor chiar si de 40 de ori.

"Ei folosesc beaconii ca sistem de localizare a obiectelor din doua depozite de-ale lor din Orlando. Sunt folositi pentru a gestiona pachete si piese care ulterior ajung in productia lor. Pe ei, in primul rand, ii intereseaza sa isi reduca timpii de cautare.

Folosesc multe pachete si cutii care arata la fel si pana acum dura foarte mult sa le gaseasca. Se pierd mult timp si multi bani. Timpul se reduce foarte mult cand folosesti o astfel de solutie", mai spune Claudiu Rusu.

"La beaconii nostri avem un buzzer. De exemplu, ai un depozit cu scaune care arata aproximativ la fel ...citeste mai departe despre "O companie din Cluj ofera solutii IT americanilor care produc avioanele de lupta F-16 si F-35" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 779 ori
Citeste mai multe despreOnyx Beacon aplicatii Lockeed Martin