Noul mers al trenurilor 2014-2015 intra in vigoare din 14 decembrie

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 14:09
1777 citiri
Noul mers al trenurilor 2014-2015 intra in vigoare din 14 decembrie
Foto: caplimpede.ro

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va intra in vigoare in data de 14 decembrie si va fi valabil pana la 12 decembrie 2015, a anuntat, joi, intr-un comunicat, CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, zilnic, in acest interval, se vor afla in circulatie peste 1.100 de trenuri, in functie de perioada din an, transmite Agerpres.

In perioada sporturilor de iarna, Trenurile Zapezii vor circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei si Petrosani (Statiunea Straja).

De asemenea, in traficul intern CFR Calatori va asigura si in 2015 serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora. Totodata, va fi mentinut mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord - Ploiesti, Bucuresti Nord - Pitesti si Constanta - Mangalia (in sezonul estival).

Pentru asigurarea accesibilitatii si mobilitatii calatorilor, dar si pentru desfasurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecari din Cluj, Craiova, Pitesti si alte orase, au fost transformate in trenuri Regio, cu opriri in mai multe statii de pe traseu. Astfel ca, fata de anul 2014, pasagerii vor putea calatori cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

In ceea ce priveste zonele turistice, precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani, pasagerii vor beneficia de un numar suficient de trenuri in functie de sezon si de trafic. Dupa suplimentarile capacitatii de transport din perioada Sarbatorilor de iarna, CFR Calatori va introduce in circulatie Trenurile Zapezii, prin care pasagerii vor ajunge in cele mai cautate destinatii turistice montane din Romania.

In plus, prin aceasta oferta, in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de pret la bilete la trenurile care vor circula de luni pana joi, pentru calatoriile, pe ruta directa, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinatie una dintre statiile feroviare de pe ruta Sinaia-Brasov, respectiv gara Vatra Dornei Bai si gara Petrosani.

Conform noului orar, in traficul international, in 2015, pasagerii vor putea sa calatoreasca in afara tarii zilnic, cu trenuri directe din Bucuresti Nord catre Viena (de la 39 euro/sens), Budapesta (de la 29 euro/sens) si Sofia. De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta si din Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj Napoca.

CFR Calatori mentioneaza faptul ca, anul viitor, trenurile de pe ruta Bucuresti Nord - Constanta vor avea, in continuare, durate de parcurs reduse, de aproximativ doua ore. Pe de alta parte, vor continua lucrarile de reabilitare a tronsonului feroviar Sighisoara - Curtici pe coridorul IV Paneuropean, demers care va avea efect direct in diminuarea capacitatii de circulatie (pana la 50% pe zonele cu lucrari) si posibile intarzieri accidentale.

Brosura 'Mersul Trenurilor de Calatori 2014-2015' va putea fi achizitionata din principalele gari si agentii CFR din Bucuresti si din tara la pretul de 13 lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#noul mers al trenurilor, #mers trenuri 2015 , #Stiri Companii