Noile standarde internationale de raportare financiara

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 14:44
1812 citiri
Noile standarde internationale de raportare financiara
foto: business-mark.ro

"IFRS Forum" va avea loc pe 27 si 28 octombrie 2015 la Hotel Athenee Palace Hilton, din Bucuresti.

Forumul constituie cel mai important eveniment dedicat standardelor internationale de raportare financiara organizat in Romania, reunind reprezentanti ai Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate (IASB) si ai celor mai mari companii de consultanta si experti financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piata romaneasca.

Prima zi a "IFRS Forum" va include trei sesiuni de prezentari si discutii cu Peter Clark.

Peter Clark este Director Tehnic al Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate/ IFRS Foundation - International Accounting Standards Board (IASB). S-a alaturat predecesorului IASB, Comitetul pentru Standarde Internationale de Contabilitate (IASC), in 1994, in calitate senior project manager. Pe durata acestei functii a condus mai multe proiecte IASB si IASC, printre care Contractele de Asigurari, Adoptarea Initiala a Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), Beneficiile Angajatilor si Impozitele pe Venit. Intre 2012 si 2015, a supervizat proiectul IASB vizand consolidarea Structurii Conceptuale a Raportarii Financiare. Din 2015, este responsabil de conducerea programului IASB de cercetare.

Dupa obtinerea calificarii de Contabil Autorizat, la Peat, Marwick, Mitchell & Co. in Londra, a petrecut patru ani in Luxemburg, initial la Fiduciaire Generale de Luxembourg, iar apoi la KPMG. A revenit la Londra in 1989, in calitate de Manager Tehnic Senior la Clark Whitehill, unde a fost responsabil de monitorizarea inovatiilor din contabilitate, audit si drept corporatist. A scris volumul despre Luxemburg, din seria sponsorizata de ICAEW, European Financial Reporting (Routledge, 1994).

A doua zi a "IFRS Forum" va include doua paneluri cu cei mai importanti specialisti in IFRS din Romania si un workshop avand ca tematica IFRS 15.

Participand la aceasta conferinta veti afla despre:

- Schimbarile recente din IFRS, printre care standardele privind Recunoasterea Veniturilor (IFRS 15) si Instrumentele Financiare (IFRS 9)

- Ce urmeaza in curand? Aflati despre viitoarele standarde privind contractele de inchirieri si contractele de asigurari.

- Putem face ca prezentarile informatiilor sa fie mai eficiente? S-ar putea renunta la unele prezentari nenecesare? Initiativa IASB de Prezentare a Informatiilor.

- Incotro se Indreapta raportarea financiara? Cum propune IASB sa imbunatateasca Structura Conceptuala a Raportarii Financiare?

- Aveti sansa sa transmiteti IASB de ce sa se ocupe in continuare- oportunitatea de a contribui la Consultarea Agendei IASB.

- Actualizari privind Consolidarea si Aranjamentele comune. Ce trebuie sa stiti despre IFRS 10, 11 si 12.

- IFRS pentru IMM-uri - ce s-a schimbat?

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#eveniment standarde internationale contabilitate, #eveniment experti contabilitate 2015 , #Stiri Companii