Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nita: Putem crea parcuri industriale in Dambovita, pe terenurile societatilor de armament

Nita: Putem crea parcuri industriale in Dambovita, pe terenurile societatilor de armament


Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat, luni, la Targoviste, ca ar mai putea fi create parcuri industriale in judetul Dambovita cu excedentul de teren pe care il au cele trei societati de armament din judet.

Ministrul a facut declaratia intr-o conferinta de presa, dupa ce a vizitat Uzina Mecanica Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomiresti si Automecanica Moreni.

"Programele de reorganizare trebuie sa le facem cu Consiliul Judetean pentru ca sunt terenuri foarte mari comparativ cu cerintele si posibilitatile de productie si vanzare din momentul de fata. Va trebui sa ne reorientam, poate mai facem niste parcuri industriale sau o parte din aceste active care raman nefolosite le dam la Consiliul Judetean si ei sa faca, stiu eu, parteneriate publice-private. Legea industriei de aparare va permite acest lucru", a afirmat ministrul Constantin Nita.

Acesta a adaugat ca la toate cele trei societati de productie de armament din Dambovita se preteaza cedarea de teren pentru a se crea parcuri industriale, care, la randul lor, sa creeze locuri de munca.

Din cele trei societati, a precizat ministrul Nita, doua au capacitatea de a deveni eficiente, cea de la Mija si cea de la Dragomiresti, probleme in a se asigura comenzi fiind la Automecanica Moreni.

Cele trei societati au, in total, circa 760 de angajati

Uzina Mecanica Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomiresti si Automecanica Moreni sunt filiale ale ROMARM.

CN ROMARM are capital 100% al statului roman prin Ministerul Economiei si are in componenta mai multe filiale, printre care si cele trei din judetul Dambovita.

La vizita efectuata, luni, in Dambovita, ministrul Economiei, Constantin Nita, a fost insotit de directorul general ROMARM, Dan Tache, de presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, si de parlamentari de Dambovita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1629 ori