Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

NEPI vrea sa distribuie dividende

NEPI vrea sa distribuie dividende


Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) propune actionarilor distribuirea de dividende in valoare cumulata de 48,25 milioane euro sau acordarea de actiuni noi.

"Actionarii sunt instiintati ca s-a aprobat de catre Consiliul de Administratie o distributie semestriala de 17,35 euro centi pe actiune pentru cele sase luni incheiate la data de 31 decembrie 2014 si ca actionarilor li se ofera posibilitatea de a opta intre a primi o restituire de capital printr-o emisiune noua de actiuni NEPI la un pret de emisiune de 8,46 euro pe actiune, raportul fiind de 2,05 de actiuni NEPI noi pentru fiecare 100 de actiuni NEPI detinute la data de inregistrare, 20 martie 2015 (restituirea de capital), sau dividendul in numerar, acesta fiind de 17,35 euro centi pe actiune (dividend in numerar) ", se arata intr-un comunicat transmis, vineri, de fondul de investitii imobiliare Bursei de Valori de Bucuresti (BVB).

Actionarii vor primi dividendul in numerar, cu exceptia celor care opteaza pentru restituirea de capital. Restituirea de capital este implementata cu scopul de a oferi actionarilor posibilitatea sa isi majoreze detinerile la NEPI si sa se mentina o flexibilitate in ceea ce priveste resursele de numerar ale companiei.

Dividendul propus de companie este cu 17% peste cel acordat din profitul din primul semestru al anului trecut, de 14,87 euro centi pe actiune. Atunci, valoarea dividendelor propuse a fost de 35,7 milioane euro, insa cei mai multi actionari au optat pentru emisiune de actiuni noi.

"Dividendul in numerar va fi platit din profitul distribuibil al companiei. Noile actiuni NEPI, care se vor emite in baza restituiri de capital, vor fi finantate prin reducerea unei parti din contul primelor de emisiune al societatii (insemnand o reducere a capitalurilor proprii) ", se mai arata in comunicat.

NEPI a raportat pentru anul trecut un profit atribuibil actionarilor de 99,2 milioane de euro, cu 72,8% mai mare fata de castigul din anul precedent, de 57,4 milioane euro.

Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare au crescut cu 57,2%, la 87 milioane de euro de la 55,32 milioane euro in 2013.
La finele lunii decembrie, NEPI avea datorii de 302 milioane de euro fata de 328,97 milioane euro in 2013.

Activele fondului erau estimate la sfarsitul lunii decembrie la 1,54 miliarde euro, in urcare cu peste 500 milioane de euro fata de finalul anului 2013.

In prezent, NEPI gestioneaza, printre altele in Romania, Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1608 ori