Necazuri pentru Google? Brandul Alphabet este detinut de BMW

Miercuri, 12 August 2015, ora 14:29
2446 citiri
Necazuri pentru Google? Brandul Alphabet este detinut de BMW
Foto: Wikimedia / Alphabet.com

Incurcatura fara precedent in planurile de dezvoltare ale gigantului Google. La doar o zi dupa ce co-fondatorii companiei, Larry Page si Sergey Brin, au anuntat transformarea acesteia in corporatia Alphabet, germanii de la BMW vin cu o veste soc.

Alphabet.com este domeniul inregistrat al unei afaceri integrate in grupul de firme detinut de producatorul auto bavarez. Reprezentantii BMW au declarat presei germane ca vor examina implicatiile legale privind inregistrarea marcii, anunta The Telegraph.

Nu vindem!

Ce-i drept, in anuntul facut de Page, acesta a specificat ca intentioneaza sa lanseze pagina oficiala a noi corporatii pe portalul http://abc.xyz, o decizie care este posibil sa fi fost influentata de drepturile companiei auto germane asupra domeniului alphabet.com.

Nemtii sustin insa ca nu au fost consultati de niciun reprezentant Google inainte de anuntul privind restructurarea gigantului IT din Statele Unite.

Subsidiara Alphabet a BMW opereaza in peste 18 tari din lumea intreaga, oferind consultanta in privinta alegerii celei mai potrivite flote de masini pentru clientii corporatisti.

Pana acum, Alphabet a vandut peste 530.000 de masini BMW marilor corporatii din intreaga lume.

Unul dintre puratorii de cuvant ai companiei germane a declarat ziarului New York Times ca BMW nu a primit nicio oferta pentru domeniul on-line sau pentru marca Alphabet si nici nu ar intentiona sa le puna in vanzare.

Acesta a adaugat ca deocamdata nu s-au luat niciun fel de decizii in privinta declansarii unei actiuni legale impotriva Google-Alphabet.

103 denumiri similare in SUA

Nici nu se intrevad sansele unei astfel de actiuni, atata timp cat Page isi va respecta angajamentul de a nu crea niciun produs sub brandul Alphabet Incorporated, ales pentru noua umbrela coporatista care va adaposti afacerile Google.

Conform datelor inregistrate de Biroul de Inventii si Marci Inregistrate din Statele Unite peste 103 licente si marci inregistrate de pe piata americana folosesc cuvantul "alphabet" in denumirea oficiala.

In cazul in care BMW ar vrea sa aduca Google in fata instantei pentru noii corporatii, germanii ar trebui sa dovedeasca ca aceasta este in masura sa deruteze clientii provocand pagube companiei.

O astfel de situatie nu se intrevede, atata vreme cat cele doua firme isi desfasoara activitatea in sectoare diferite.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#marca inregistrata Alphabet, #conflict Google BMW, #corportatie Alphabet Google , #Stiri Companii