Mostenitorul Samsung si-a petrecut prima noapte la inchisoare. Pana la interogatoriu a fost legat cu franghie alba

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 13:49
1242 citiri
Mostenitorul Samsung si-a petrecut prima noapte la inchisoare. Pana la interogatoriu a fost legat cu franghie alba
Foto: captura TV

Mostenitorul grupului Samsung, Jay Y Lee, a fost luat sambata de autoritatile sud-coreene pentru a fi interogat in dosarul in care este acuzat de dare de mita si deturnare de fonduri, relateaza Reuters.

Dupa ce a petrecut o noapte intr-o celula mica de detentie, mostenitorul Samsung Group a fost incatusat si legat cu franghie alba pentru a fi transportat catre locul unde va avea loc interogatoriul. Lee a fost escortat cu o masina a Ministerului Justitiei si a ajuns la biroul procurorului special la aproximativ ora 7.20, ora Romaniei.

Lee, in varsta de 48 de ani, are o avere estimata la 6,2 miliarde de dolari.

Mostenitorul Samsung Group a fost arestat vineri intr-un caz de coruptie fara precedent, scandal care in alte tari i-ar costa pe sefii de companii functiile.

In Coreea de Sud, pozitia lui Jay Y. Lee nu va fi probabil in pericol, dar o absenta indelungata a acestuia poate fi un impediment serios pentru companie.

Tribunalul din Districtul Central al Seulului a emis mandatul de arestare pentru Lee vineri dimineata. Tinand cont de pasii procedurali si de apeluri, ar putea dura pana la 18 luni sa aiba loc procesul si sa se dea verdictul.

Decizia a fost luata din cauza riscului ca Lee ar putea distruge dovezi sau ar putea fugi, a explicat un purtator de cuvant al instantei.

Absenta fizica a lui Lee va lasa Samsung fara un lider care sa coordoneze activitatile grupului, iar incertitudinile risca sa impiedice schimbarile mari, inclusiv restructurarea promovata de investitorii activisti.

La mai putin de o luna dupa ce un procuror special sud-coreean a cerut fara succes ca Lee sa ramana in custodie, un tribunal din Seul a aprobat o a doua solicitare de arestare a acestuia.

Conglomeratele din Coreea de Sud conduse de familii, cunoscute ca chaebol, au o lunga istorie de incalcare a legii. Chiar si asa, Lee, acuzat de dare de mita, este primul sef al Samsung care este arestat.

Fabricile companiei vor continua sa functioneze din plin, fara indoiala. Rolul lui Lee, care este vicepresedinte al Samsung Electronics, in operatiunile zilnice nu este oricum bine definit.

Cele trei divizii ale Samsung Electronics, cea mai importanta companie a grupului, de 260 de miliarde de dolari, sunt conduse de trei veterani ai companiei, care isi impart rolul de director general.

O absenta prelungita a lui Lee s-ar face simtita insa. O parte din atributiile acestuia ar putea fi preluate de Choi Gee-sung, un apropiat si mentor al lui Lee. Samsung Ele ...citeste mai departe despre "Mostenitorul Samsung si-a petrecut prima noapte la inchisoare. Pana la interogatoriu a fost legat cu franghie alba" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Jay Lee Samsung arestat, #Jay Lee prima noapte inchisoare , #Stiri Companii